Приховані налаштування автомобілів KIA та Hyundai

0
948

Автомобілі Hyundai та KIA знаходять покупців у всьому світі: як в Україні, так і в США або рідній Кореї. Цікаво, що у нас є всі ці версії автомобілів — призначені для різних ринків. Через це інколи виникають неочікувані питання. Наприклад, як змінити показники градусів клімат-контролю з Фаренгейта на звичний Цельсій? Виявляється, це зробити досить просто: варто лише знати деякі секрети налаштувань.

До речі, зазвичай автомобілі KIA та Hyundai створені на спільних платформах, тому мають досить багато подібних або навіть ідентичних систем керування та прихованих налаштувань.

Як змінити показники температури зі шкали Фаренгейта в Цельсія для KIA

Навіщо це потрібно?

В автомобілях Hyundai та KIA з ринку США (а таких у нас чимало) температура «клімату» та зовнішнього середовища показується у вигляді градусів за шкалою Фаренгейта. Проте для нас більш зрозуміле відображення градусів за шкалою Цельсія. Сучасні системи та цифрові дисплеї дозволяють змінити шкалу для більшої зручності.

Як перемкнутись між різними варіантами відображення температури?

Усе залежить від конкретної марки/моделі автомобіля, та навіть певної версії моделі.

Є сучасні моделі Hyundai та KIA (зазвичай від 2015–2017 року виробництва та пізніше), де перемикання температури відбувається через меню бортового комп’ютера — все просто та зрозуміло без підказок.

Однак, старші моделі зазвичай мають простий бортовий комп’ютер. У цьому випадку перемкнутись можна й через блок керування клімат-контролем. Для цього потрібно затиснути та утримувати декілька секунд кнопки керування розподілом повітря «подача на тулуб/голову» та кнопку «DUAL». Залежно від марки/моделі/версії автомобіля, також бувають й інші комбінації. Наприклад, «подача на голову/ноги» плюс кнопка перемикання рециркуляції повітря.

Доступ до сервісного меню бортового комп’ютера KIA

Навіщо це потрібно?

Через додаткове сервісне меню бортового комп’ютера можна налаштувати різноманітні функції автомобіля. Наприклад, автоматичне закриття дверцят під час руху, пам’ять електроналаштувань сидінь, автоматичне 3-разове миготіння вказівником повороту, супроводжувальне підсвічування фар (follow me home), налаштування періодичності заміни мастила, пам’ять датчиків тиску в колесах тощо. Точний перелік доступних функцій залежить від конкретного автомобіля (не тільки марки/моделі, а навіть певної версії), проте всі налаштування все одно будуть зібрані в цьому меню.

Як активувати сервісне меню та увімкнути налаштування?

Під час ввімкнення запалювання потрібно натиснути й утримувати кнопку «TRIP» на кермі — так відкривається меню. Перемикання та вибір пунктів меню, а також зміна налаштувань відбувається одним коротким натисканням кнопки «TRIP» або «RESET», що розташована поруч на кермі (залежно від конкретної моделі автомобіля та виконання бортового комп’ютера). Це дрібні функції та налаштування, проте зазвичай саме такі корисні дрібниці впливають на комфорт та можуть бути дуже корисні в щоденному житті.

Налаштування автоматичного ввімкнення/вимкнення кондиціонера на прикладі Hyundai Tucson

Навіщо це потрібно?

Штатні налаштування деяких автомобілів Hyundai та KIA передбачають автоматичне ввімкнення кондиціонера при виборі напряму потоку повітря «на скло» або «на скло та ноги». У цьому є певна логіка: кондиціонер дещо сушить повітря та прибирає з нього водяну пару. То ж це дозволяє швидко прочистити скло та видалити запотівання, що особливо корисно восени або навесні. Проте інколи (морозної зими або в сухий, проте не жаркий літній день) автоматичне вмикання кондиціонера буде зайвим, то ж водій може побажати змінити такі налаштування.

Як активувати сервісне меню та увімкнути налаштування?

Потрібно встановити перемикач вентилятора на позицію «0» (нуль), далі запустити двигун. Потім необхідно вибрати положення «обдув скла» та позицію «4» і швидко натиснути кнопку забору/рециркуляції повітря п’ять разів підряд. Так буде деактивовано функцію автоматичного вмикання кондиціонера. За потреби функцію можна повторно активувати аналогічним методом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!