Водіям нагадали, як не отримати штраф за тоноване скло

0
746

Категорично забороняється експлуатація автомобіля з покриттям на склі, що обмежує оглядовість сидіння водія та погіршує прозорість скла. Про це йдеться в правилах дорожнього руху.

Відповідно до ПДР, перше керування автомобілем з порушенням цих вимог тягне за собою штраф у розмірі 340 грн. Повторне порушення протягом року може призвести до позбавлення прав керування на 3-6 місяців або адміністративного арешту на 5-10 діб.

Лобове скло дозволяється тонувати з коефіцієнтом світлопроникності не менше 75 %, а інші тонування — не менше 70 %. При цьому дзеркальне штрихування заборонено ні за яких обставин.

Однак при накладенні штрафу поліцейський має визначати пропускну здатність не неозброєним оком, а лише спеціальним приладом (тауметром).

Тим не менш, незаконно карати автомобіль із затемненим склом, якщо інспектор не використовує спеціальне обладнання для належного вимірювання світлопроникності.

Водночас при здійсненні тонування скла авто, варто отримати на СТО відповідний сертифікат про рівень світлопропускання. Це допоможе уникнути непорозумінь з правоохоронцями.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!