Десять порад, як заощадити на паливі

0
136

Усі водії мають звички, які стають залежностями, навіть не усвідомлюючи цього. Так що настав час змінити їх, щоб запозичити більш ефективне водіння. Один із перших кроків у цьому напрямі — навчитися економити паливо.

Так, економія на паливі — це половина справи для більш збалансованого та керованого приводу. Це пов’язано з тим, що, контролюючи дії водія, водій економить більше і, у свою чергу, допомагає зберегти довкілля, не викидаючи надмірних викидів забруднюючих речовин.

Отже, у цій статті слідує ряд порад, як заощадити на паливі і, насамкінець, короткий посібник з кращого водіння.

Як заощадити на паливі: 10 важливих порад

Насправді ці поради є додатковою допомогою у двох відносинах: для людей, які мають машину і які хочуть знати, що вони можуть/мають зробити, щоб заощадити на паливі; і, з іншого боку, для тих, хто ще не має автомобіля, але він уже шукає і хоче знати, як заощадити на паливі.

1. Доступні альтернативи автомобілям

Ця перша порада виявляється першим попередженням для навігації, щоб попередити тих, хто хоче купити автомобіль, про альтернативи на ринку. У цьому випадку доступні такі автомобільні рішення: бензинові, дизельні, гібридні, електричні та газові.

Серед цих 4 типів рішень є різні переваги та недоліки, коли йдеться про паливо (хоча їх два: електрика та газ). Основні їх визначено:

Бензинові автомобілі

Переваги:

  • Бензинові двигуни більш досконалі;
  • Нижча ціна покупки;
  • Вони не мають обмежень на пересування;
  • Менш забруднює довкілля, ніж дизель;

Недоліки:

  • Вони менш економічні двигуни (менший термін служби);
  • Вища ціна за літр (наприклад, у порівнянні з дизельним паливом);

Дизельні автомобілі

Переваги:

  • Фінансово вигідніше з палива (вони ефективніші і витрачають на 15-20% менше палива);
  • Більш плавне водіння та продуктивність на дорозі;
  • Дешевше дизельне паливо (наприклад, порівняно з бензином);

Недоліки:

  • Дизельні автомобілі дорожчі (наприклад, у порівнянні з бензиновими);
  • Дизель більше забруднює довкілля (наприклад, проти бензином);

Гібридні машини

Переваги:

  • Низька витрата (двигун внутрішнього згоряння використовується економно);
  • Два двигуни (гіпотеза вибору: електрика та згоряння);
  • викиди CO (низький рівень викидів);

Недоліки:

  • час автономної роботи (гібриди вимагають більше зарядів енергії);
  • Ціна – найбільший недолік гібридного автомобіля;

Електромобілі

Переваги:

  • Нульові викиди (не виділяють забруднюючі гази);
  • Не використовує викопне паливо;
  • Енерговитрати на електромобілі нижчі, ніж на бензинові автомобілі;
  • Система регенерації (щоб використовувати переваги гальмування та генерувати енергію для заряджання акумулятора).

Недоліки:

  • Автономність батареї (батареї не забезпечують автономію, рівну або більшу, ніж у традиційних автомобілів);
  • Заряджання акумулятора (процес зарядки акумулятора поки що не найефективніший);

Автомобілі з газом

Переваги:

  • Зріджений газ набагато дешевше за бензин і дизельне паливо;
  • Вони менше забруднюють довкілля (мало домішок);

Недоліки:

  • Невелика кількість заправних станцій;
  • ККД газового балона менше, ніж у автомобіля із двигуном внутрішнього згоряння;
  • Автомобілям із ГБО забороняється пересуватися або паркуватися в деяких місцях (наприклад, у закритих парках);

Незважаючи на наявність цих переваг та недоліків, важливо шукати інформацію, аналізувати, порівнювати переваги, недоліки та витрати, пов’язані з кожним видом палива. Таким чином, у вас завжди буде уявлення про кожен варіант, що допоможе вам зробити вибір, який найкраще відповідає виявленим повсякденним потребам.

2. Сплануйте подорож

Знання того, як заощадити на паливі, також включає визначення маршруту . Це тому, що імпровізація ніколи не буває другом у подорожі. Будь то коротший або навіть більш довгий маршрут, важливо вибрати найкращий маршрут. Таким чином ви завжди знаєте маршрут і передбачаєте, яке паливо використовувати.

Хороша ідея – перед виходом з дому завжди вибирати найкоротший маршрут: так ви зможете почати економити час та гроші (або звернутися за допомогою до GPS!).

3. Уникайте прискорень

Плавне водіння, підтримання постійної швидкості та уникнення різких прискорень, безсумнівно, вплине на ваш гаманець. Чи то у паливі, чи то в штрафах.

Наприклад, витрата бензину або дизельного палива тим нижча, чим плавніша швидкість. Тому щоразу, коли необхідно загальмувати, прискоритися чи переключити передачу, це потрібно робити у потрібний час.

Завжди краще використовувати високі передачі та низькі оберти, коли це можливо. Так само, щоб знизити швидкість, прибравши ногу з педалі акселератора і дозволивши моторному гальму діяти самостійно перед натисканням на педаль, ви також зможете заощадити паливо.

4. Правильне калібрування шин

Стан та тиск у шинах впливають на витрату палива. В принципі, чим нижчий тиск у шинах, тим більша витрата бензину та дизельного палива.

З іншого боку, окрім тиску, необхідно також перевірити структуру шини. Щоб переконатися, що вона не пошкоджена і що глибина протектора правильна. Щоб бути впевненим, можна використовувати трюк із монетою: вставте євро, і якщо золота частина видно, шину необхідно замінити.

Коротше кажучи, хороший догляд за шинами — це половина шляху покращення циркуляції та економії палива.

5. Використовуйте форми порівняння

Ще однією гарною відправною точкою для економії є порівняння цін на паливо.
Для цього є симулятори порівняння цін на пальне, які допоможуть вам перевірити станції технічного обслуговування та ціни.

6. Зберігайте непотрібні предмети будинку

Як правило, водії мають звичку подорожувати з непотрібними речами у багажнику. Так, важка машина споживатиме набагато більше палива; часто багажник автомобіля забитий будь-якими непотрібними матеріалами. Тому найкраще брати із собою лише найнеобхідніше і рівномірно розподіляти навантаження по всьому простору.

Щоб запобігти водіям про цей факт, було проведено дорожні дослідження, які показали цікаві дані. Перевезення на автомобілі на 45 кг більше, ніж необхідно, може збільшити витрати вашого автомобіля на 2%; а додаткові 100 кг можуть означати додаткову витрату палива приблизно на 6%.

Іншими словами, найнеобхідніше, так?

7. Технічне обслуговування має ключове значення!

Технічне обслуговування відповідно до рекомендацій та термінів виробника допомагає економити паливо. Це пов’язано з тим, що коли двигун працює ефективно, йому не потрібно ще більше «тягнути» двигун, а отже, і паливо.

Тому підтримання бездоганної механіки автомобіля має вирішальне значення. Для цього немає нічого кращого за перевірку фільтрів, мастильних матеріалів, рідин та інших елементів, таких як стан свічок запалювання, повітряних фільтрів, розвал-сходження і стан двигуна.

Автомобіль у хорошому стані завжди допомагає економити паливо.

8. Скоротіть використання кондиціонера

Для роботи кондиціонера використовується компресор, прикріплений до ременя двигуна. І тому він споживає енергію, отже, будь-який тип джерела палива.

У практичних цифрах, згідно з автомобільними випробуваннями, залежно від інтенсивності повітря та температури зовнішнього повітря витрата становить від 0,2 л до 1 л на 100 км. Крім того, витрата палива з кондиціонером становить від 20% (траса) до 30% (місто).

Тож тим, хто їде в місті, на невеликій швидкості, найкраще відкрити вікна та забути про кондиціонер. Однак це не найкраще рішення, якщо ви їдете бездоріжжям. Це пов’язано з тим, що аеродинаміка автомобіля страждає, і двигун повинен виконувати додаткову роботу.

9. Машина зупинилася, машина вимкнена

Це здоровий глузд. Але правда в тому, що багато водіїв мають звичку заводити машину, коли вона зупиняється.

Наприклад, запуск автомобіля потребує стільки ж енергії, скільки 30-секундна стоянка з працюючим двигуном. Отже, чекаючи на когось або навіть на довгих світлофорах, немає нічого кращого, ніж вимкнути двигун і почати економити паливо.

Знову ж таки, вміння економити паливо залежить від того, як протистояти цим маленьким вадам. На допомогу прийшла система Start&Stop.

10. Безпечне водіння

Обережне водіння — це розумніший спосіб водіння, який активно сприяє скороченню дорожньо-транспортних пригод і… у рахунках за паливо наприкінці місяця.

Іншими словами, немає нічого кращого, ніж уникати агресивного водіння. Раптові прискорення і гальмування, що повторюються, є ворогом економії палива і підвищують ймовірність аварії. Іншими словами, немає особливого сенсу ризикувати.

Чи легко дізнатися, як заощадити на паливі?
В останні роки ця тема викликає багато суперечок через викопне паливо. Як показано вище, було проведено безліч досліджень, які допомогли водінню на дорогах в галузі економії палива і самих водіїв.

У цьому сенсі пошлемося на останнє дослідження, яке може виявитися дуже корисним у цьому питанні. За даними Європейської комісії, лише 3% водіїв застосовують ефективні методи водіння, які дають змогу знизити витрату палива і тим самим заощадити гроші.

Якби «всі» водії дотримувалися цих звичок та ефективних методів водіння, вони могли б заощадити 20% палива.

Коротше кажучи, знання того, як заощадити на паливі, зрештою, є стимулом для покращення рахунків наприкінці місяця, а також для водія, щоб ефективно керувати автомобілем.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!