Що дійсно допомагає зменшити витрату палива – 5 лайфхаків

0
793
epa09942498 Motorists push their vehicle in a queue at a petrol station in Kyiv (Kiev), Ukraine, 12 May 2022, as the country reported fuel shortages amid Russia's invasion. On 24 February, Russian troops invaded Ukrainian territory starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis. According to the United Nations High Commission for Refugees (UNHCR) last report on the situation of Ukraine released on 05 May, some 5.7 million refugees have fled Ukraine making this the fastest growing refugee crisis since World War II. A further 7.7 million people have been displaced internally within Ukraine. EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

В умовах подорожчання та дефіциту палива кожен водій зобов’язаний знати, як їздити максимально ефективно.

Дрібниці, яких ми можемо не помічати під час перебування за кермом, можуть дуже впливати на показники витрати палива. Так, кілька таких “дрібниць” зібраних воєдино можуть призвести до зменшення витрати палива на кілька літрів, що критично важливо в нинішній ситуації з паливом в Україні.

Здавалося б, про те, як знизити витрату палива вже розповіли все і не по одному разу, але час не стоїть на місці і лайфхаки щодо економії палива також зазнали деяких змін з часом. Про те, як досягти мінімальної витрати палива на своєму авто розповіли на каналі Infocar.

  • Потрібно позбутися гальмування
  • Не гальмуйте до повної зупинки

Прискорити автомобіль, який котиться, набагато легше, ніж зрушити “глибу” вагою в тонну з хвостиком, а то й кілька тонн. Таким чином, коли зупиняєтеся на червоний або пропускаєте пішоходів, намагайтеся до останнього зберегти автомобіль у русі.

  • Коробка передач: механіка проти автомата

Сучасні технології зробили крок далеко вперед, тому робот з подвійним зчепленням може їхати куди більш ефективно, ніж навіть водій з найбільшим досвідом на “механіці”. При цьому не варто забувати, що більшість коробок сьогодні адаптивні, а значить, їх можна “привчити” до економічного стилю їзди.

  • Колеса – 90% зовнішнього вигляду авто, а краса вимагає жертв

Затяті автолюбителі люблять ставити на свої авто колеса побільше, щоб автомобіль виглядав красивішим і соліднішим, але не варто забувати, що чим колесо стає більше і важче, тим важче самому автомобілю і тим більше витрата буде на бортовому комп’ютері.

  • Кондиціонер проти відкритих вікон

Їздити влітку без свіжого та холодного повітря не лише некомфортно, а й небезпечно. У порівнянні з розгоном і гальмуванням автомобіля, збільшення витрат палива від кондиціонера просто сходитиме на “ні”. Таким чином, водій може сміливо користуватися кондиціонером у літню пору, так як це в першу чергу його комфорт і безпека в авто. При цьому якщо авто їде з невеликою швидкістю (до 30-50 км/год), то кондиціонер можна замінити на відкриті вікна, які не особливо впливатимуть на аеродинаміку на такій швидкості.

Докладніше про цих та інших лайфхаків ви можете дізнатися у відео:

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!