Названо переваги та недоліки системи «старт-стоп»

1
1287

Чи дійсно “старт-стоп” є системою, корисною для зниження забруднення навколишнього середовища?

Давайте подивимося на переваги та недоліки цієї технології, яка з’явилася нещодавно, але сьогодні широко поширена в кожній категорії транспортних засобів.

Система «старт-стоп» встановлюється на автомобілі з метою вимикання двигуна під час зупинки, що сприяє зниженню витрати пального. Отже, забруднення довкілля зменшується.

Система Start & Stop з’явилася щонайменше 30 років тому, коли було створено перші прототипи. Згодом система вдосконалювалася, що дозволило оптимізувати її роботу.
Під час коротких зупинок, наприклад, на світлофорах, залізничних переїздах або в пробках двигун автоматично зупиняється і переходить в контрольований режим очікування без відключення деяких функцій автомобіля. Світло, двірники, кондиціонер, магнітола залишаються у робочому стані.

Порівняно з минулим сьогодні рестарт відбувається набагато швидше.

Коли система Start&Stop почала з’являтися на перших моделях автомобілів, вона часто коштувала непропорційно дорого. Але пізніше витрати на установку системи були знижені настільки, що навіть у ряді бюджетних автомобілів система Start & Stop входить до стандартної комплектації.

В умовах інтенсивного руху використання Start&Stop може призвести до зниження споживання палива приблизно на 5-10%. Використання найновіших і найсучасніших технологій, що використовуються в моделях автомобілів вищого класу, може допомогти покращити роботу системи Start & Stop, віщуючи уповільнення руху за допомогою спеціальних камер.

Переваги Start&Stop:

Деактивованість: на багатьох автомобілях натискання кнопки дозволяє деактивувати Start&Stop.
Екологічність: основна перевага системи полягає у зменшенні шкідливих викидів.
Зниження витрати палива: вимкнення двигуна під час тривалого простою в пробці дозволяє знизити витрати пального.

Недоліки Start&Stop:

Безперервні перезапуски: перезапуск двигуна є найбільш делікатним етапом автомобіля. Повторення цієї процедури знову і знову означає надмірне навантаження на деталі двигуна, які можуть зноситися.

Акумулятори: автомобілі, оснащені системою Start & Stop, потребують більш дорогих акумуляторів.

Генератор і стартер: це деталі, що зазнають найбільшого навантаження, тому може знадобитися передчасна заміна.
Комфорт: особливо на дизельних автомобілях зупинка та подальший запуск можуть викликати дискомфорт через вібрації, що відчуваються при повторному запуску двигуна. Це основна причина, через яку багато людей вирішують деактивувати систему.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!