Машина зламалася в дорозі, що робити і як знизити ризик виникнення такої ситуації

0
483

Автомобіль зламався в дорозі, далеко від міста та сервісних станцій, чим змогла застати вас зненацька.

Про те, що важливо робити в подібній ситуації і як можна заздалегідь знизити ризик несподіваної поломки.

Приберіть авто з проїжджої частини

Якщо йдеться не про колесо, що відвалилося, а автомобіль просто заглух або спалахнула якась з контрольних ламп, то краще при першій нагоді з’їхати на узбіччя. Після цього варто увімкнути аварійну сигналізацію та виставити знак аварійної зупинки. Якщо не виконати цих вимог, то на вас чекатиме попередження або штраф.

З’ясуйте причини поломки

Деякі технічні проблеми встановити дуже легко. Якщо горить контрольна лампа, варто перевірити це під капотом. При цьому важливо пам’ятати про світловідбивний жилет. Якщо дефект, що призвів до зупинки, ніяк не виявляється зовні, то важливо перевірити блок запобіжників. Зазвичай у машині кілька блоків, схема їх розташування є в інструкції з експлуатації.

Оцініть можливість самостійного ремонту

Якщо причина в нестачі технічних рідин або запобіжників, але їх недостатньо в машині, варто спробувати зупинити попутку і дістатися найближчої АЗС або автомагазину. Не виключено, що хтось із зустрічних або попутних автомобілістів зможе допомогти усунути поломку, але багато сучасних машин «на коліні» вже полагодити не вдасться.

Якщо на місці проблему не вирішити

При придбанні машини господар має право протягом кількох років використовувати фірмову допомогу на дорозі. Для цього необхідно лише додзвонитися до оператора та розповісти суть проблеми, а далі чекати на евакуатора. У всіх інших випадках залишається лише діставатися найближчого АЗС. Якщо буксирування забороняє інструкція, або у машини немає гака або вуха спереду, тоді буде явно необхідно викликати евакуатор.

Як знизити ризик поломки на дорозі

Будь-які сюжети, за якими можуть розвиватися події передбачити нереально, проте перед дальньою поїздкою деякі заходи все ж таки варто вжити. Варто провести технічне обслуговування або хоча б огляд транспортного засобу на підйомнику, щоб перевірити рівень технічних рідин, стан покришок, підвіску. У дорогу варто взяти каністру олії, антифризу, а також палива, набір запобіжників та інструментів, буксирувальний трос, насос, а також компресор та світловідбивні жилети.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!