Назвали фатальні помилки при покупці автомобіля

0
2191

Іспанське видання Motor1 придумало свій рецепт вдалого придбання транспортного засобу, який повинен не тільки перевозити з однієї точки в іншу, але задовольняти інші важливі потреби (системи безпеки, мультимедійні функції, економічність, тощо)

Отже, які типові помилки існують під час пошуку нової машини?

1. Не думати довгостроково

Перша поширена помилка – це не замислюватись, наскільки наше життя чи рутина можуть змінитися у майбутньому. Багато разів ми думаємо тільки про автомобіль, який нам потрібний у цей момент.

Але, можливо, створення або розширення сім’ї в майбутньому призведе до необхідності іншого автомобіля. Існуюча робота теж може бути мінливою і вам доведеться змінити офіс, район або навіть місто.

Також може статися так, що короткі подорожі переростуть у довгі або потрібно буде подорожувати до європейських міст з обмеженнями руху певним видом транспорту.

Все це потрібно враховувати, адже у багатьох випадках після цього змінити автомобіль неможливо чи дуже невигідно на економічному рівні.

2. Купуйте те, що подобається, а не те, що потрібно

Ще одна дуже поширена помилка – закохатися в автомобіль, тому що він дуже красивий або дуже ефектний, але насправді він вам не потрібен, бо не відповідає вашим потребам.

Зрештою, користування автомобілем стає рутиною і після того, як відчуття новизни зникнуть, повсякденний день вимагатиме практичного автомобіля, який адаптується до ваших потреб.

Звичайно, це не означає, що потрібно відмовлятися від автомобіля, який ви любите. Просто потрібно вибрати той, який відповідає всім чи більшості ваших вимог. І так виникають пріоритети.

3. Вибирайте за загальною ціною, а не за умовами фінансування

Завжди аналізуйте операції покупки з різних точок зору та досліджуйте різні умови фінансування, а не ті, які пропонує дилер.

4. Визначте пріоритетність типу двигуна та палива

Ви вже вибрали потрібний тип автомобіля за розміром, бюджетом, тощо. Але як щодо двигуна? Сьогодні багато моделей мають всілякі агрегати, від дизельних та бензинових до гібридних та електричних у різних варіантах.

Звичайно, все впирається в бюджет, оскільки, очевидно, останні будуть дорожчими. Але також важливий режим використання, в якому працюватиме машина. Це може бути місто, автомагістралі, довгі чи короткі подорожі.

Все це також впливає на потрібну потужність, тому що покупка автомобіля потужністю 200 к.с. і більше для пересування містом означає лише додаткові витрати на паливо та технічне обслуговування.

Звичайно, при покупці електрокара потрібно відразу замислитись над постійними місцями зарядки.

5. Перевірка стану автомобіля

Цей момент має важливе значення при купівлі б/у автомобіля, оскільки його попередній власник, можливо, був необережним або хотів продати його після аварії чи серйозної поломки.

У цьому випадку є багато моментів, які потрібно перевірити, щоб визначити, чи в хорошому стані автомобіль, чи ні. Тому тут слід детальніше оглянути кузов, салон, двигун та обов’язково перевірити документацію.

6. Тест-драйв автомобіля перед покупкою

Це момент, який багато людей зазвичай пропускають або роблять неправильно і в результаті вони купують автомобіль, який не відповідає тому, як вони їздять.

На папері багато автомобілів можуть підійти для ваших потреб, але остаточним випробуванням має бути тест-драйв. Завдяки цьому ви переконаєтеся, що положення за кермом, відгук педалі або навіть поведінка двигуна, зчеплення або гальма відповідають вашим смакам та потребам.

7. Недооцінюйте надані гарантії

Хоча гарантія зазвичай стандартна у багатьох випадках, деякі бренди пропонують додаткове покриття та розширені опції безкоштовного обслуговування.

Тому не варто недооцінювати ці можливості, адже вони можуть зробити вигідною покупку автомобіля з вищою ціною, яка в довгостроковій перспективі буде дешевшою, оскільки вам не доведеться платити за ремонти протягом певного періоду часу або подібні речі.

Звичайне відвідування офіційного технічного сервісу однієї чи іншої марки може здивувати ціною, оскільки там може бути закладена велика різниця у вартості деталей та робочої сили.

8. Запитуйте про історію технічного обслуговування

Деякі онлайн сервіси вже надають прості та корисні звіти про історію того чи іншого автомобіля.

З їх допомогою можна отримати не тільки доступ до основної інформації, такої як поточний власник, дата реєстрації, кілометраж або модель, але й про наявність штрафів, історію аварій або будь-які інші проблеми, які можуть завадити придбанню.

9. Нехтування процесом зміни власності

Останній важливий крок у процесі покупки автомобіля особливо доречний під час продажу вживаних машин між фізичними особами.

Нехтування адміністративним процесом зміни власника може завдати подальших неприємностей, тому важливо вчасно переконатися, що автомобіль був переоформлений.

Найкраще в цих випадках звернутися до офіційних установ та уважно стежити за процесом, щоб не втратити документацію або не забути щось важливе, що призведе до невдалої помилки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!