Як підготувати автомобіль до весни та літа

0
94

За тисячі років людство звикло до різної погоди: суворої хуртовини, посушливої ​​спеки, тропічних дощів і так далі. Існуючі понад 100 років автомобілі заслужили популярність як цінний транспорт, що перевозить як пасажирів, так і вантажі. Непередбачувані умови погоди, однак, роблять свій внесок в експлуатацію “залізних коней”.

Підготовка машин до зміни сезонів року має здійснюватися заздалегідь. Весна супроводжується як розквітом природи, і підвищенням температур до літнього рівня.

Необхідність підготовки

Автомобілі погано “переживають” наступ сезонів року, що змінюють один одного, якщо їх попередньо не готувати до цього. Водіям слід розуміти, що операції різняться залежно від місяців: холодний грудень вимагатиме дотримання одних критеріїв, а теплий квітень — інших.

Технічний огляд

Це обов’язкова процедура, що дотримується перед настанням березня. Водію важливо переконатися в тому, що транспорт “пережив” зиму. Сніг і хуртовина здатні пошкоджувати прокладки та шланги, викликаючи в них тріщини. Використовувані хімічні речовини як незамерзаюча рідина викликають іржу при негативних температурах.

Особливу увагу потрібно приділити двигуну та електроніці. У морозний період автомобілісти використовують види мастил, придатні для зими. Поступове підвищення температури повітря вимагатиме заміни на літні аналоги.

Інші важливі процедури

Після огляду водію потрібно:

• Змінити комплект шин на літні шини.
• Помити як слід машину, очищаючи її від залишків хімії та солей.
• Сподобатися кузову на наявність можливих сколів (важливо робити цей крок у яскраво освітленому приміщенні). Якщо зі сколами не розбиратися вчасно, то їх місцях утворюється іржа. Кращими засобами є флакони зі спеціальною фарбою, що наноситься пензлем.
• Висушіть салон повністю. Залишки вологості після зими руйнують машину корозією.
• Ретельно переглянути арки, днище та підвіску на предмет іржі. Її важливо зчищати, а пошкоджене місце краще покривати захисними розчинами.
• Провести діагностику підвіски.
• Змінити фільтри (повітряні, паливні, масляні).
• Змінити колодки (за умови підвищеної амортизації).

Всі перераховані вище роботи гарантують надійність автомобіля як в холодну пору року, так і в спеку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!