Головна Статті У яких випадках автомобіль можна зупинити “ручником” замість звичайного гальма

У яких випадках автомобіль можна зупинити “ручником” замість звичайного гальма

0
1379

Багато водіїв звикли використовувати ручник тільки на машині, що стоїть, але в деяких випадках «смикнути» гальмо стоянки можна і на ходу.

Коли ми говоримо про використання ручника на ходу, такі прийоми на дорозі вимагають не тільки певних знань, а й непоганих навичок водіння авто. У матеріалі Bigmir розповідається, коли можна використовувати ручник на ходу під час руху, і як зробити це максимально правильно.

Відразу пропишемо безперечно застереження для початківців водіїв. Варто розуміти, що використання гальма стоянки не за призначенням, може бути не просто небезпечним, а і мати фатальні наслідки.

За фактом, єдиним випадком, коли допускається використання гальма стоянки на ходу, є ситуація, в якій основна (гідравлічна) гальмівна система автомобіля вийшла з ладу.

Перед тим як застосовувати гальмо стоянки в автомобілі на ходу, потрібно переконатися в деяких нюансах:

  • максимально скиньте швидкість автомобіля за допомогою гальмування двигуном;
  • переконайтеся, що швидкість автомобіля не вища за 40 км/год;
  • поставте колеса автомобіля прямо;
  • по можливості тримайте обидві руки на кермі (щоб можна було зловити машину у разі занесення);
  • піднімайте ручник поступово (різке блокування коліс може призвести до занесення або перевороту автомобіля).

Зазначимо, що найефективнішим способом гальмування у разі відмови основної системи автомобіля залишається ручник разом із гальмуванням двигуна. Водночас варто пам’ятати, що подібний спосіб гальмування ефективний тільки на сухій дорозі. На мокрому або слизькому покритті слід застосовувати виключно гальмування двигуном.

Подібним чином можна загальмувати за допомогою електроручника, але не на всіх авто. Якщо автомобіль пише на табло помилку включення електроручника на ходу, спробуйте потримати кнопку електроручника в натиснутому положенні, в деяких авто подібний трюк дозволяє включити електроручник примусово.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.