Статті

Що дуже важливо зробити відразу після зміни зимових шин на літні

Share

Багато автолюбителів змінюють гуму, не замислюючись про те, що важливо не тільки поміняти шини на відповідні сезону, але й переконатися, що вони нормально функціонуватимуть.

Коли міняти зимову резину на літню

Терміни заміни зимових шин на літні не регламентуються законом, але рекомендується міняти гуму, коли температура вдень становить від 7 до 9 градусів вище за нуль, а вночі не опускається до негативних значень. Зазвичай це відбувається в період з початку квітня, якщо говорити про середню смугу.

Чи потрібне балансування

Балансування коліс рекомендується при кожному перекиданні, якщо Ви змінюєте тільки гуму. Якщо ж у Вас колеса у зборі, то балансування необхідне з частотою 10-15 тис. км пробігу. Це дозволить продовжити термін служби гуми та забезпечити її нормальну функціональність.

Чи потрібно перевіряти розвал сходження

Щодо необхідності перевірки розвалу сходження думки автолюбителів різняться. Хтось робить його при кожному перекиданні, інші не хочуть витрачатися на зайві перевірки. Цей захід не є обов’язковим, але дуже рекомендується, якщо автомобіль після перекидання відводить убік при прямому положенні керма, відчувається биття в кермо в процесі руху, виникають вібрації, яких раніше не було. Крім того, про необхідність перевірки розвалу сходження може говорити нерівномірне зношування шин як з внутрішньої, так і з зовнішньої сторони.

Як зберігати зимову гуму

Після перекидання постає питання: як правильно зберігати зимову гуму. Все залежить від того, зберігаєте Ви просто шини чи колеса у зборі. У першому випадку їх потрібно зберігати у горизонтальному положенні, поставлені один на одного. Якщо колеса на штампованих або литих дисках, їх слід зберігати у підвішеному або вертикальному положенні, скласти до ряду.

На що звернути увагу при перекиданні

Насамперед, варто звернути увагу на стан гуми, яку ви змінюєте. Це дозволить оцінити її стан на поточний момент та запланувати заміну на наступний сезон, якщо вона сильно зношена. Якщо якесь колесо часто спускало в процесі експлуатації, варто детальніше перевірити його і заздалегідь усунути таке пошкодження.

На закінчення

У сезон зміни гуми недостатньо того, щоб просто записатися в шиномонтаж і поміняти гуму. Слід перевірити минулу гуму та організувати її правильне зберігання. При необхідності варто зробити балансування коліс та перевірку розвалу-сходження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Першими електромобілями BMW Neue Klasse будуть кросовер та седан розміром з 3 Series

Однією з перших двох моделей наступного покоління електромобілів BMW, які отримали назву "Neue Klasse" на…

08.05.2024

Audi оголосила нові технічні подробиці Q6 e-tron

Компанія Audi повідомила, що при проєктуванні батареї для платформи PPE, інженери віддавали пріорітет не лише…

08.05.2024

Volkswagen представив новий автокемпер із підйомним дахом на базі T7 Multivan

Компанія Volkswagen представила новий кемпер California. Новинка побудована на платформі T7 Multivan. Для автомобіля підготували…

08.05.2024

Нові Bentley оснастять 750-сильною гібридною установкою

Компанія Bentley замінить двигун W12 на потужну гібридну установку на базі V8. Система Ultra Performance…

08.05.2024

Топ-4: позашляховики з пробігом за ціною бюджетного седана

Експерти назвали чотири позашляховики, які в даний час коштують в районі 1 млн гривень. Причому…

08.05.2024

Прощай, W12: представлений двигун, який відповідатиме за майбутнє марки Bentley

Bentley оголошує про епохальну зміну у своїх автомобілях: знаменитий 6,0-літровий двигун W12 йде на спокій, поступаючись місцем новітньому…

08.05.2024