Що дуже важливо зробити відразу після зміни зимових шин на літні

0
4362

Багато автолюбителів змінюють гуму, не замислюючись про те, що важливо не тільки поміняти шини на відповідні сезону, але й переконатися, що вони нормально функціонуватимуть.

Коли міняти зимову резину на літню

Терміни заміни зимових шин на літні не регламентуються законом, але рекомендується міняти гуму, коли температура вдень становить від 7 до 9 градусів вище за нуль, а вночі не опускається до негативних значень. Зазвичай це відбувається в період з початку квітня, якщо говорити про середню смугу.

Чи потрібне балансування

Балансування коліс рекомендується при кожному перекиданні, якщо Ви змінюєте тільки гуму. Якщо ж у Вас колеса у зборі, то балансування необхідне з частотою 10-15 тис. км пробігу. Це дозволить продовжити термін служби гуми та забезпечити її нормальну функціональність.

Чи потрібно перевіряти розвал сходження

Щодо необхідності перевірки розвалу сходження думки автолюбителів різняться. Хтось робить його при кожному перекиданні, інші не хочуть витрачатися на зайві перевірки. Цей захід не є обов’язковим, але дуже рекомендується, якщо автомобіль після перекидання відводить убік при прямому положенні керма, відчувається биття в кермо в процесі руху, виникають вібрації, яких раніше не було. Крім того, про необхідність перевірки розвалу сходження може говорити нерівномірне зношування шин як з внутрішньої, так і з зовнішньої сторони.

Як зберігати зимову гуму

Після перекидання постає питання: як правильно зберігати зимову гуму. Все залежить від того, зберігаєте Ви просто шини чи колеса у зборі. У першому випадку їх потрібно зберігати у горизонтальному положенні, поставлені один на одного. Якщо колеса на штампованих або литих дисках, їх слід зберігати у підвішеному або вертикальному положенні, скласти до ряду.

На що звернути увагу при перекиданні

Насамперед, варто звернути увагу на стан гуми, яку ви змінюєте. Це дозволить оцінити її стан на поточний момент та запланувати заміну на наступний сезон, якщо вона сильно зношена. Якщо якесь колесо часто спускало в процесі експлуатації, варто детальніше перевірити його і заздалегідь усунути таке пошкодження.

На закінчення

У сезон зміни гуми недостатньо того, щоб просто записатися в шиномонтаж і поміняти гуму. Слід перевірити минулу гуму та організувати її правильне зберігання. При необхідності варто зробити балансування коліс та перевірку розвалу-сходження.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!