Статті

Експерти розповіли, які ознаки вкажуть на проблеми з мотором у машини з пробігом

Share

Навіть гарний автомобіль, який продається на вторинному ринку, може мати серйозні проблеми з двигуном. Експерти розповіли, які ознаки у роботі силового агрегату мають насторожити потенційного покупця машини.

Перше, що потрібно зробити, це прислухатися до роботи двигуна. Якщо є брязкіт або інші сторонні шуми, можливі кілька проблем. Як правило, у цьому винні підшипники ремінних приводів. Тому будь-якої миті привід газорозподільного механізму, а також помпи може заклинити і силовий агрегат ризикує отримати серйозні пошкодження.

Шуми можуть з’являтися і при великому виробленні циліндра у верхній частині або при значній кількості відкладень сажі. Удари по стінках можуть виникнути через викривлення шатуна після пережитого колись машиною гідроудару.

Колір диму теж може говорити про проблеми із двигуном. Сизий або чорний дим із вихлопної труби буде сигналом поломки двигуна. Найпоширеніший варіант – це значне зношування деталей поршневої групи. Сизий дим може з’являтися через задирів на стінках камер згоряння, а густий чорний відтінок вихлопу – виникає при несправності паливної системи і може бути свідченням неповного згоряння палива. Іноді з вихлопної труби машини йде білий дим, який схожий на пару: це означає, що до камер згоряння потрапляє антифриз.

Перед покупкою автомобіля з втечею важливо вимірювати компресію (тиск кінця стиснення в циліндрах). Вона залежить від того, в якому стані знаходяться кільця поршнів, а також який ступінь їхнього зносу. Наприклад, якщо в одному циліндрі компресія на 25% нижче, ніж в інших, буде потрібно ремонт двигуна з його розбиранням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Mercedes-Benz визнав дефект V8 на великій партії нових S-Class

Північноамериканський офіс марки підтвердив глобальний відгук версії S 580 через програмний збій системи Camtronic. Позапланово…

30.09.2024

Спроба перетворити Toyota Supra на Lamborghini Reventon зазнала невдачі (фото)

Зустрічайте Toyota Supra, яка всіма силами намагається бути схожою на Lamborghini Reventon. Пропорції цієї репліки…

30.09.2024

Bugatti показала оновлений дизайн свого 1800-сильного Tourbillon

У новому офіційному відео французька марка Bugatti поділилася закулісними деталями розробки наступника Chiron. Здається, дизайнери…

30.09.2024

Чому суди в Україні виправдовують водіїв у стані алкогольного сп’яніння

В Україні керування транспортом у стані алкогольного сп'яніння є серйозним правопорушенням, яке карається суворими заходами.…

30.09.2024

У Tesla заявили, що поїздки на роботаксі будуть коштувати, як автобусний проїзд

Голова Tesla Ілон Маск порівняв вартість поїздки на майбутньому роботаксі з ціною квитка на громадський…

30.09.2024

Водіїв закликають звертати увагу на 8 критичних індикаторів на панелі приладів

При запуску двигуна всі індикатори на панелі приладів загоряються і гаснуть, якщо ніяких несправностей з…

30.09.2024