Стало відомо, які машини найчастіше продаються зі скрученим пробігом

0
638

На вторинному ринку можна знайти різні автомобілі, причому стан деяких залишає бажати кращого. Проведення мінімальних ремонтних робіт та скручування пробігу призведуть до того, що покупець навіть не зверне уваги на існуючі проблеми. Як результат – кошти підуть не тільки на покупку, а й капітальний ремонт транспортного засобу.

Навіщо перевіряти пробіг

У кожному авто є одометр, який відображає відстань, яка була подолана машиною під час експлуатації. Покази одометра можуть показати реальний ступінь зношеності автомобіля. Проте більшість продавців намагаються скрутити кілометраж, що призводить до суттєвих витрат нового власника. Замість вигідного правочину людина отримує справжню катастрофу. Наприклад, пробіг був скручений на 100 тисяч кілометрів, отже, вже в 1-й місяць експлуатації автомобіля новим власником виникнуть серйозні проблеми. Проблеми виникнуть і в той момент, коли людина вирішить продати машину.

Перш ніж оформляти угоду, необхідно дізнатися справжній пробіг
автомобіля за допомогою сервісу. Також слід врахувати такі фактори.
Рік виробництва. Статистика свідчить, що старі автомобілі, що належать до преміум-класу, досить часто піддаються скручування пробігу. Найчастіше це машини віком до 15 років. Якщо ж говорити про автомобіль економ-класу, проблема виникає з більш новими моделями, вік яких не перевищує 10 років.

Тип палива. З огляду на те, що дизельні машини можуть проїжджати великі відстані, махінації відбуваються саме з ними. Можна знайти чимало автомобілів, які проїхали понад 300 тисяч кілометрів. Якщо пробіг буде скручено, продавець отримає для себе максимум вигоди. Виходячи з цієї інформації, можна зробити висновок, що покупцям слід звертати увагу на бензинові агрегати.

Країна. Велика кількість проблем із скручуванням пробігу спостерігається в країнах Центральної та Східної Європи. Не можна не відзначити, що Росія потрапляє до п’ятірки лідерів за подібним шахрайством.

Виявлення реального пробігу

На багатьох сайтах можна переглянути історію оголошень, щоб дізнатися, з яким пробігом раніше продавалося авто. Якщо раніше кілометраж був більшим, значить, він був скручений. Не слід забувати про можливість провести перевірку на сайті, для чого знадобиться лише VIN-код. Якщо власник авто відмовляється його повідомляти, слід замислитись, що з машиною є якісь проблеми.

Особистий огляд машини також дозволить виявити коригування в одометрі, але на це доведеться витратити чимало часу. Покупцеві слід звернути увагу на стан салону, особливо шкіряного, кузова та різних деталей.

Таким чином, багато автомобілів піддаються скручування пробігу. Покупцеві потрібно бути максимально уважним, щоб не придбати «розвалюху» на колесах. А якщо ні, то новому власнику доведеться витратити ще чимало коштів, щоб повернути авто до життя.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!