Чистити автомобіль від снігу потрібно правильно: головні поради водіям

0
181

В умовах частих снігопадів, які спостерігаються в Україні цієї зими, водіям важливо знати основні правила очищення автомобіля від снігу.

Про це пише “РБК-Україна”.

Першою потрібно звільнити від снігу двері водія . Це допоможе швидше потрапити в салон, не завдавши снігу, запустити автомобіль, включити обігрів скла і обігрівач салону.

Після краще прибрати сніг із даху . Після цього – бічні вікна, капот та багажник. Це убереже від подвійної роботи з очищення скла.

Не варто нехтувати очищенням фар та ліхтарів . Якщо цього не зробити, суттєво знизиться видимість покажчиків поворотів, габаритів та стоп-сигналів, особливо у світлу пору доби.

Також важливо звільнити від снігу форсунки омивача лобового скла та фар . Якщо напір рідини не зможе пробити шар снігу, водій втратить важливу функцію.

Очищення снігу в зоні між капотом та лобовим склом також необхідне : там знаходяться решітки повітрозабірників салону. Якщо на них залишиться сніг, салон постійно запотіватиме.

Найкраще зчищати сніг щіткою – вона не тільки має велику поверхню захвату, але й менше, ніж скребок, ушкоджує лакофарбове покриття.

Чистити машину від снігу краще відразу . Навіть якщо водій не планує поїздку незабаром, сніг краще хоча б помости вікна і дах – якщо він підтає і примерзне, то перетвориться на лід, а його прибрати набагато складніше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!