Статті

Сучасні електромобілі виявилися швидше за найпродуктивніші автомобілі

Share

Експерти порівняли динамічні характеристики сучасних електромобілів із показниками спорткарів та суперкарів, які колись вважалися найшвидкіснішими.

Відповідне дослідження було проведено експертами порталу Carmoney, пише speedme.ru . Зазначається, що в цьому матеріалі йдеться про заявлені автовиробником показники, які були отримані в ідеальних умовах. Також не можна забувати, що трековий спорткар буде значно швидше на гоночній трасі, ніж серійний електрокар у тих самих умовах.

Отже, на чолі списку найшвидших сучасних електромобілів стоїть розкішний Porsche Taycan Turbo S, який може розігнатися з місця до 100 км/год за 2,8 секунди. За цим показником німецький електрокар поступається гіперкар Bugatti Veyron Super Sport всього лише 0,4 секунди, а моделі Koenigsegg Agera RS – 0,2 секунди. При цьому Taycan Turbo S на 0,4 секунди швидше набирає 100 км/год, ніж легендарний McLaren F1 . Не слід забувати, що при всій своїй недоступності звичайним покупцям, Taycan Turbo S помітно дешевше, ніж моделі Veyron, Agera або F1 . Крім того, даний Porscheпоказує кращий результат на розгоні, ніж суперкари Ferrari F8 Tributo та Lamborghini Aventador SVJ.

Дивовижна статистика продовжується, коли вивчаєш на показники розгону корейського електромобіля Hyundai Ioniq 5 Project 45. Цей сімейний міський хетчбек прискорюється з місця до 100 км/год за 5,5 секунди, що швидше, ніж найшвидший автомобіль 1982 року: Lamborghini Countach. При цьому електрокар коштує дешевше і надає більшого комфорту для 4 пасажирів, ніж легендарний спорткар.

Звичайно ж, експерти не забули про компанію Tesla . Так, Model S Plaid та Roadster прискорюються з місця до 100 км/год за 2,1 секунди. Це швидше, ніж нинішній варіант суперкара McLaren 720S і штучний McLaren Senna . Крім цього, показники електрокара Tesla більш ніж на 1 секунду краще, ніж у найпопулярнішого в світі суперкара Lamborghini Huracan .

Йдемо далі: модель Mercedes EQS AMG 53 2022 показує розгін з місця до 100 км/год за 3,4 секунди, що швидкіше аналогічного показника суперкара Aston Martin Superleggera. При цьому електромобіль помітно комфортніше, вміщує 4 пасажирів і коштує дешевше на ринку.

Нарешті, ще один “кореєць” – Kia EV6 GT , який набирає 100 км/год за 3,5 секунди і призначений для перевезення сім’ї в межах міста. Bentley Continental GT показує такий самий час, але коштує при цьому в 3 рази більше. Крім цього, цей показник на 0,1 секунди краще, ніж у рідкісної моделі Mercedes-Benz SLS AMG Black Series , яка до того ж коштує в 4,5 рази дорожче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Geely представила стильний кросовер Galaxy E5. Він з’явиться за межами Китаю

Перший погляд на новий Geely Galaxy E5: буде і версія з правим кермом. Geely розширює…

07.05.2024

Експерт з’ясував, чи безпечно повністю заправляти бак автомобіля

Якщо паливна система автомобіля пошкоджена внаслідок аварії, повний бак може підвищити ризик пожежі через велику…

07.05.2024

Skoda презентувала нові версії своїх Kodiaq та Superb

Skoda внесла значні оновлення до своєї модельної лінійки, представивши оновлені версії моделей Kodiaq і Superb…

07.05.2024

Нове покоління Toyota Fortuner: розкрито подробиці

Toyota планомірно оновлює всю свою лінійку позашляховиків. Слідом за Land Cruiser і Land Cruiser Prado…

07.05.2024

Tesla має намір брати з власників Model Y до 2000 доларів за розблокування прихованого діапазону ходу

Гендиректор Tesla Ілон Маск заявив, що версія Model Y Standard Range здатна подорожувати так далеко,…

07.05.2024

Subaru запускає продажі універсала WRX Sportwagon з “механікою”

Універсал Subaru WRX з механікою з'явиться в Америці. Але не у США. Практичний WRX з…

07.05.2024