Відомо, чому своєчасна заміна масла, чому вона така важлива?

0
970

Заміна масла – одна з найважливіших операцій періодичного технічного обслуговування автомобіля. Якщо зовсім забути про цю заміну, не робити її або відкладати, це завдає серйозної шкоди здоров’ю двигуна автомобіля та скорочує термін його служби.

Але чому заміна мастила така важлива?

Це пов’язано з тим, що масло виконує захисну функцію двигуна. Воно створює свого роду тонку плівку, яка ковзає між рухомими частинами двигуна, зменшуючи природне зношування, що виникає через тертя цих частин, і, в той же час, воно “стримує” температуру блоку двигуна, запобігаючи небезпечному перегріву, що може призвести до розплавлення Деякі деталі. Якщо це станеться, пошкодження двигуна приведуть автомобіль прямо на звалище.

Обслуговування мастила: що і коли потрібно робити

Першим кроком є ​​перевірка рівня мастила. У вашому автомобілі є щуп з насічками або смужками, який, будучи вставленим в резервуар, покаже вам, чи знаходиться масло на потрібному рівні, чи його необхідно долити до потрібної позначки. Це завжди слід робити перед поїздкою, і краще, якщо ви візьмете за звичку перевіряти рівень мастила раз на місяць або близько того.
Другий крок – заміна мастила після закінчення терміну придатності. Це буде зазначено в посібнику з обслуговування автомобіля, де зазвичай вказується пробіг або часові інтервали. У тому ж посібнику будуть вказані властивості, якими має мати масло. Будьте уважні, бо підійде не будь-яка олія! І пам’ятайте: при заміні олії завжди міняйте і олійний фільтр.

Що станеться, якщо не будуть правильно обслуговувати масло і їздитимуть з низьким рівнем масла або з маслом, яке вже втратило свої властивості?

Перший наслідок – передчасне знос двигуна та його металевих частин. Ви скорочуєте термін служби двигуна на кілька років.
Масляний фільтр засмічується через накопичення бруду.
Погане мастило може призвести до появи брязкіт звуків від деталей, що труться.
Поломка дрібних деталей через тертя.

Будь-яка поломка, яка виникла внаслідок поганого догляду за маслом, коштуватиме досить дорого. Що найкраще зробити? Проводити технічне обслуговування автомобіля щорічно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!