Топ-4 основні причини підвищення витрати пального автомобіля

0
696

Кожен власник автомобіля як мінімум раз у житті стикався з проблемою підвищення витрати палива, незалежно від марки автомобіля, типу коробки передач або пального, що використовується. І здебільшого це говорить про наявність несправностей транспортного засобу.

Основні причини підвищення витрати пального

Отже, найперша і найбанальніша причина — неякісне паливо. Крім відомих мереж автозаправок, завжди знайдуться охочі заощадити, залучити низькою ціною, і робиться це в багатьох випадках зниження якості палива. Але, якщо ж точка заправки, що використовується, перевірена, і раніше такої проблеми не виникало, варто заглянути глибше.

Друга причина – знос автомобіля. Тут варто розібратися детально та розсортувати за значимістю:

  • Зношування циліндропоршневої групи – автомобіль старіє з кожним роком, і без своєчасної діагностики поломки не уникнути. Під час руху поршень з кільцями рухається всередині гільзи, через це гільза піддається поступовому зносу. Також виробленню схильні компресійні та маслознімні кільця.
  • Знос кривошипно-шатунного механізму – призначений для перетворення зворотно-поступального руху поршня у обертальний рух і навпаки.
  • Поломка механізму газорозподілу – серйозною проблемою є зависання клапанів, що може призвести до подальших поломок двигуна.
  • Проблеми зі зчепленням – коли доводиться застосовувати велику вичавлювальну силу, або ж диск зчеплення починає «пробуксовувати», витрата неминуче зросте.

Третя і не менш злісна причина – несправність у роботі датчиків електронного керування автомобіля. Через помилки налаштування датчиків положення дросельної заслінки, датчика кисню, в блок управління надходить спотворена інформація про роботу основних систем двигуна. Тому в камери згоряння надходить бідна або перенасичена паливна суміш.

Також на витрату палива впливає стан шин, термостат, невчасна заміна повітряного фільтра, низька температура рідини, що охолоджує, та інше.

І остання, але не менш значуща причина, як власник використовує свій автомобіль. Чим агресивніший стиль водіння, тим вища ймовірність появи однієї з проблем, описаних вище. Перевищення норм допустимого завантаження, швидкості, використання техніки в екстремальних погодних умовах, різке гальмування та розгін негативно позначаться на стані та роботі двигуна, ходовій частині та електронному управлінні.

Щоб витрати пального не перевищували допустимі норми, багато залежить від самого водія. Своєчасний догляд, діагностика всіх систем та використання перевірених постачальників пального забезпечать тривалу та продуктивну службу автомобіля.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!