Як запустити дизельний двигун у морози: поради від зіркового українського автогонщика

0
286

Власники дизельних автомобілів не з чуток знають, що зимовий сезон – це справжнє випробування. Часто дизельні моделі приносять багато клопоту автомобілістам у холоди. Український спортсмен та автомобільний експерт Олексій Мочанов поділився порадами, як запустити дизельний двигун у мороз.

Коли температура повітря опуститься нижче -15 градусів за Цельсієм, то із запуском дизельного двигуна потрібно бути дуже обережним. Перед тим, як завести мотор, потрібно повернути ключ запалення. На панелі приладів увімкнеться індикатор у вигляді спіралі – запущено процес прогрівання свічок. Маніпуляцію слід повторити кілька разів. Двигун запуститься швидше.

Якщо двигун працює пару хвилин і глухне, то потрібно ще раз спробувати прогріти свічки. Але якщо двигун знову не запустився, то найімовірніше застигло паливо. Для розморожування бака машину потрібно закотити в гараж або інше тепле приміщення.

Після розморожування автомобіля можна запустити агрегат і дати йому попрацювати на холостих оборотах кілька хвилин. Потім можна повільно рушати.

Для автомобілів з автоматичною коробкою потрібно буде прогріти і трансмісію. Для цього селектор КПП потрібно перевести в режим Drive, натиснути гальмо та почекати близько 30 секунд.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!