Лайфхакі для водіїв: як взимку завести автомобіль

Один із способів завести машину в морози – дати акумулятору невелике навантаження.

0
536

Що робити, як завести та прогріти машину на морозі? Є кілька нескладних способів, які допоможуть вам впоратися із цією проблемою.

Розбудити акумулятор

На морозі помітно знижується потужність акумулятора, тому він не може крутити стартер із потрібною швидкістю. Щоб розбудити акумулятор, йому потрібно дати невелике навантаження, наприклад, увімкнути дальнє світло або автомагнітолу. Це трохи розігріє акумулятор, активізуючи хімічні процеси. Головне – не пропустити момент і завести авто, інакше є ризик розрядити батарею.

Робота стартера

Стартер не має сенсу вмикати довше ніж на 20 секунд. Якщо 2-3 спроби не завели авто, потрібно почекати кілька хвилин, а потім повторити. Якщо двигун не запрацював після кількох спроб, доведеться відбуксирувати машину в теплий гараж і вже там після відігрівання можна знову спробувати завестися.

Витиснути зчеплення

У машинах із ручною коробкою передач двигун заводиться з натиснутою педаллю зчеплення. Стартеру легше працювати із ізольованою від двигуна коробкою передач. А після того, як машина завелася, потрібно ще потримати натиснутою педаль деякий час і потім дуже плавно відпустити її.

Прикурити

Для запуску двигуна може не вистачати власної енергії, якщо акумулятор не встигає зарядитися. В даному випадку допоможе додаткова зарядка, наприклад, можна “прикурити” від іншого автомобіля. Головне – не переплутати клеми.

Коробка передач

Ще одна практична порада, яка допоможе завести авто: залишаючи його на ніч на вулиці, не ставте на ручне гальмо – така велика ймовірність примерзання колодок. Краще залиште машину на передачі.

Стоянка

Якщо немає можливості в сильні холоди тримати машину в опалюваному гаражі, то ставте її на стоянку, щоб на ніч не включати сигналізацію. За рахунок цього не буде додатково сідати акумулятор.

Заміна рідин

З настанням холодів важливо змінити в автомобілі всі рідини на зимові. Важливо регулярно міняти масло з низькою в’язкістю – це забезпечить легше обертання та запуск двигуна.

Відігріти акумулятор

Якщо ви знаєте з прогнозу, що настають холоди, і при цьому вам позаріз потрібно буде їхати, то завестися допоможе надійний, хоч і незручний спосіб. Зніміть акумулятор і заберіть на ніч в тепло, а вранці знову поставте в авто.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!