Відомо, чому на льоді та в снігу гальмувати потрібно абсолютно різними способами

0
274

Рівень аварійності у зимовий період року набагато вищий, ніж у інші сезони. Головною причиною цього є те, що багато водіїв просто не знають як гальмувати на слизькій дорозі.

Водіння взимку значно складніше. Процес керування автомобілем взимку займає багато часу та сил. Порушення правил дорожнього руху та перевищення встановленого швидкісного режиму підвищують шанси не впоратися з керуванням та потрапити в аварію.

Щоб убезпечити себе, потрібно заздалегідь продумати тактику гальмування. Експерти рекомендують звертати увагу на знаки, що наводять, щоб передбачити зміни дорожньої обстановки і продумати подальші дії. Також варто пам’ятати, що стан дорожнього покриття може змінюватися протягом усього шляху, тому потрібно бути готовим швидко змінити тактику водіння та гальмування.

Якщо попереду ожеледиця, то вікна в машині починають потіти. Крім того, варто враховувати, що самі заледенілі ділянки дороги знаходяться на зупинках громадського транспорту.

Якщо шлях проходить за містом, то потрібно бути особливо уважним у низині, та у місцях, де переривається лісосмуга. На відкритій місцевості вітер заморожує дорожнє покриття.

Для перевірки стану дороги краще пригальмувати. На обмерзлій дорозі, навіть на низькій швидкості, колеса ковзатимуть.

На ожеледиці краще не використовувати гальма. Швидкість слід знижувати за допомогою двигуна, переходячи на знижену передачу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!