Експерти розповіли про мінуси дистанційного запуску двигуна

0
161

Дистанційний запуск двигуна вважається дуже зручною функцією, але, як зазначає портал UaMotors, вона має свої недоліки.

Один із головних мінусів – відсутність водія в момент запуску двигуна. У момент холодного старту можна почути вади в роботі двигуна. Наприклад, стукіт клапанів, пропуск запалювання, шум валиків газорозподільного механізму – відсутність своєчасного обслуговування може призвести до дорогого ремонту двигуна. Через це не варто використовувати автозапуск на машинах віком від 15 років.

Крім того, дешеві сигналізації з дистанційним запуском не зчитують помилки з блоку керування. Якщо несправний двигун працюватиме на холостому ходу близько 30 хвилин, це може вплинути на горіння паливної суміші. Подібне недогляд може призвести до зайвого нагару на деталях і позначиться на їхньому ресурсі.

Не варто ставити автозапуск на карбюраторні ДВЗ. Системи безпеки не можуть регулювати збагачення паливної суміші на карбюраторі. Власникам таких авто потрібно часто прибирати нагар зі свічок.

Більше того, дешеві системи безпеки погано працюють із заводським іммобілайзером. Водію доведеться залишати другий ключ. Якщо автомобіль викрадуть, то можливі проблеми із страховою компанією. Власник автомобіля не зможе надати другий ключ та втратить страхову виплату. Для цього бажано мати при собі третій ключ, що є досить дорогим.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!