Як підготувати автомобіль до зимового сезону

0
219

“Всі вміють кататися на машині, але не всі вміють грамотно водити”. Багато водіїв вважають, що підготовка автомобіля до зими закінчується заміною літньої гуми на зимову, але це не так. Ознайомтеся з простими лайфхаками водіння та догляду за своїм транспортом у морозну та снігову погоду, щоб убезпечити себе та оточуючих.

1. Перевірка гальмівної системи. Це потрібно робити обов’язково! Якщо колеса мають різні гальмівні зусилля, то занесення по слизькій або засніженій дорозі забезпечене.

2. Зробити антикорозійну обробку кузова, щоб волога від снігу та посипаючі дорогу матеріали не пошкодили його за цей період.

3. Незамерзання. Не потрібно відразу закуповуватись одним видом рідини на весь сезон, візьміть кілька для проби і лише тоді виберіть найнадійнішу.

4. Двірники. Не варто глушити машину з увімкненими двірниками, при запуску двигуна після простою вони можуть замерзнути, і пошкодиться моторчик.

5. Щітка для чищення снігу. Її краще зберігати у багажнику. Перед тим як відкрити дверцята салону, машина вже буде очищена від кучугур і вони не посипляться усередину.

6. При пробуксуванні на готові має бути маленька лопатка. Це суттєво заощадить вам час та нерви.

7. Наповнювач для котячого туалету (пісок). Дуже корисна річ, коли транспорт застрягне. Наповнювач швидко вбирає вологу та твердне, це допоможе швидко продовжити їзду.

8. При занесення не варто різко тиснути на педаль гальма, потрібно повільно скидати газ, інакше все може закінчитися плачевно.

9. Силікон. Щоб двері не приміряли до гумового ущільнювача, достатньо обробити його силіконом.

10. Скло. Щоб не використовувати скребок для видалення льоду, після поїздки відкрийте дверцята машини для охолодження салону, це допоможе зрівняти температуру з вулицею і запобігатиме пароутворенню. Ретельно готуйте автомобіль до зимового сезону, не нехтуйте своєю безпекою!

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!