Автоексперти пояснили, чому машини частіше загоряються у зимовий період

Час читання: < 1 хв.
0

Попри поширену думку, саме в зимовий період найчастіше відбувається самозаймання автомобілів. Експерти пояснили, що подібна ситуація виникає через неправильний догляд за машиною.

Насамперед до пожежі в транспортному засобі може призвести використання дешевого та найчастіше неякісного антифризу. Подібна технічна рідина з часом забруднює систему охолодження, перешкоджаючи потоку повітря до радіатора. Варто також звертати увагу, чи є у складі “незамерзайки” метанол: у сукупності з водою він може не тільки спалахнути, але й роз’їсти проводку під панеллю приладів, спровокувавши замикання.

Враховуючи подібний ризик, механіки рекомендують приділити особливу увагу правильному встановленню лобового скла, щоб не допустити проникнення ТЗ в салон. Уникнути спалаху можна, також контролюючи якість ізоляції під час “прикурювання” машини. “При підключенні дроту не повинні іскрити. А якщо все це накладеться на стару АКБ, то великий ризик вибуху” , – наголосили експерти. При цьому категоричні не можна використовувати “трійник” для прикурювача, що призводить до перегріву.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!