Статті

Без чого не можна їздити взимку в авто: цей список потрібен кожному водієві

Share

Їзда по дорогах України взимку часом буває складною. Досвідчені водії вже знають, який стандартний набір потрібно мати обов’язково, а ось новачкам потрібно ретельно укомплектувати свій автомобіль.

Без чого категорично не можна їздити взимку, розповіли в матеріалі Bigmir.net.

Зимова гума

Як тільки на дорогах України починаються перші зимові опади, а температура падає до нуля, водіям потрібно подбати про взуття для свого залізного коня. Гума повинна бути по сезону.

Можна використовувати й всесезонну, але потрібно пам’ятати, що вона не дуже підходить для їзди по засніжених дорогах за містом.

Робочий акумулятор

Для багатьох акумуляторів, зимові перепади температур стають справжнім випробуванням. Якщо ви не впевнені в роботі цього агрегату і раніше вже бували проблеми, то варто провести діагностику акумуляторної батареї. А потім вирішити питання з обслуговуванням або заміною.

Нові двірники

Старі двірники, які вже почали скрипіти або залишати смуги під час дощу, замінити потрібно однозначно. Якщо ви мали з ними проблеми влітку і восени, то пора з ними розлучитися.

Можна обійтися заміною гумки, якщо ваша модель авто таке допускає. Однак нові двірники не коштують дуже дорого, ваша безпека набагато дорожче.

Щітка зі скребком

Чистити сніг з автомобіля найкраще, коли він свіжий і м’який. Якщо сніг на машині вас застав зненацька і до ранку він став вже твердим, то вам допоможе спеціальна щітка зі скребком. Велику кількість снігу варто прибрати не тільки з капота і стекол, але і з даху.

Лопата

Невелику лопату варто мати в багажнику автомобіля не тільки взимку. Однак без неї впоратися під час снігопадів буде дуже важко.

З її допомогою вам доведеться не тільки відкопувати машину у дворі, але і можливо – на трасі, під час сильних заметів і хуртовин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Українські поліцейські отримали новенькі кросовери Mazda (Фото)

Уряд Франції виявив підтримку українській поліції, передавши силовому відомству 13 нових автомобілів марки Mazda. Цей…

03.05.2024

Єврокомісія вимагає більше даних від китайських автовиробників

Європейська комісія попередила трьох китайських виробників електромобілів про те, що вони надали недостатньо інформації щодо…

03.05.2024

Як водіям у “Дії“ отримати копії документів

За допомогою функції «шеринг» ви можете надіслати в необхідні установи не тільки копії своїх документів,…

03.05.2024

З 4 травня учбові транспортні засоби позначатимуть по-новому

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Кабмін опублікував нові зміни до Правил дорожнього руху, які внесені постановою від…

03.05.2024

Opel Mokka став гібридом і не шокував ціною

Кросовер Opel Mokka вийшов на ринок у новій версії під назвою 1.2 Turbo Hybrid eDTC.…

03.05.2024

У ЄС заявили про необхідність збільшити кількість зарядних станцій для досягнення кліматичних цілей

Асоціація автовиробників Європи (ACEA) порушує тривогу щодо нестачі загальнодоступних зарядних станцій для електромобілів у Євросоюзі.…

03.05.2024