Як дізнатися, що в бак залито погане паливо, і що робити в цьому випадку

0
201

Якість палива дуже сильно впливає на роботу двигуна, паливної та вихлопної систем. Як зрозуміти, що автомобіль їздить на невідповідному бензині.

При поганому бензині автомобіль починає працювати з великими перебоями, наче деякі циліндри не працюють зовсім. Причиною стає передчасне згоряння палива у тих циліндрах, де датчики детонації не змогли вирівняти параметри роботи двигуна.

Друга ознака неякісного пального – це чорний дим із вихлопної труби. Це означає, що паливо згоряє в повному обсязі.

Також автомобіль заправлений неякісним паливом, якщо воно заводиться не відразу при повній справності всіх елементів. Таке часто трапляється з дизельними моторами, яким особливо важлива якість палива.

Зробити висновок про низьку якість пального можна зі зміни звуку вихлопу. Через неправильну роботу двигуна паливо, що не встигло згоріти, викидатиметься в розпечений вихлоп. Згоряючи там, воно пошкоджуватиме датчики, каталізатор та вихлопну трубу.

П’ята ознака поганого палива – це різка втрата потужності. Зазвичай це відбувається одразу після заправки.

Свічки запалювання також можуть сказати про низьку якість палива. Так, якщо машина почала поводитись дивно, можна відкрутити одну свічку і уважно огляньте електрод. Він має бути сухим і чистим, з невеликою кількістю чорного нагару. Рудий або яскраво-червоний нагар говорить про низьку якість пального.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!