Статті

Що зробити, щоб взимку вікна в автомобілі не потіли?

Share

Взимку часто трапляється ситуація, коли вікна в автомобілі починають потіти. Це негативно впливає на огляд і водій у щільному міському трафіку ризикує потрапити в ДТП. Тому так важливо тримати стекла автомобіля абсолютно чистими. На цей випадок розумно користуватися як народними, так і новими технологічними засобами.

Розчин солі

Справжньою класикою можна назвати щільний розчин солі. Варто розвести кухонну сіль у теплій воді і змастити таким розчином усі вікна – лобове та бічні, висновик один – довгий час вікна не потітимуть.

Салонна пічка

Для будь-якого водія важливо, щоб лобове скло постійно не потіло. Для цього необхідно спрямувати вентиляційні жалюзі печі на лобове скло. Але спрямовувати їх потрібно лише в одному випадку – якщо морози стоять не надто сильні. Якщо фіксується навколонульова температура на вулиці, то такий лайфхак цілком можна зробити – вікна не потітимуть. Якщо салонна піч працює з недостатньою ефективністю, то буде корисно перевірити стан термостату. Якщо він підклінений, то теплоносій циркулюватиме по зовнішньому контуру охолодження, і піч отримуватиме недостатньо тепла від двигуна. Але якщо полагодити термостат, то теплоносій циркулюватиме за внутрішнім контуром і салонна пічка зможе почати працювати раніше і з великою ефективністю.

Салонні килимки

Часто причиною запотівання вікна вважається підвищений рівень вологості. І все – від порваних салонних килимків. Але якщо позбутися старих килимків і настелити нові, то можна досягти одного – рівень вологості серйозно знизитися і стекла потіти не будуть так інтенсивно. Це легше зробити, оскільки салонні килимки виготовляються з різних матеріалів – поліуретану або гуми. Можна вибрати і вологовбируючі килимки, здатні вбирати всередину великі об’єми води, а нижній гумовий шар не дозволяє воді дістатися кузова автомобіля.

Салонний фен

Ще одним радикальним засобом виявиться застосування салонного фена. В основі такого фена є ніхромовий дріт, здатний розігріватися до високих температур і служить виключно довго. Варто завести ДВЗ на холості обороти, включити салонний фен в прикурювач і бути впевненим в одному – салон автомобіля прогріється. І вікна в автомобілі потіти не будуть потіти навіть при сильному морозі!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Названо автомобілі, які найбільше викрадають у США

Зростання кількості крадіжок корейських автомобілів витіснило пікапи, які довгий час були найпоширенішою метою американських викрадачів.…

12.05.2024

Honda будує плани на своє гібридне майбутнє

Honda Motor Co. заявила про намір значно наростити інвестиції у дослідження та розробки у поточному…

12.05.2024

Новий недорогий китайський електромобіль вийшов краще за Ferrari і Porsche

Минулого місяця ми згадували, що автомобіль IM L6 пройшов випробування на ухилення від зіткнення з…

12.05.2024

Ford показав перший знімок гоночного супервсюдихода Ranger Raptor для “Дакара”

Компанія Ford показала перший знімок гоночного Ranger Raptor для Дакара. У 2024 році заводська команда…

12.05.2024

Дев’яте покоління Toyota Camry вже стало на конвеєр

На заводі Toyota в Кентуккі, який є найбільш довго працюючим автовиробничим центром Toyota у США…

12.05.2024

Volkswagen готує до виходу на ринок оновлений Volkswagen Tiguan

Volkswagen анонсує випуск оновленої версії Tiguan 2025 року , що є найбільш просунутим і енергоефективним…

12.05.2024