Чому міняти масло в автомобілі за регламентом – погана ідея

0
528

Кожен автомобіліст знає, що регулярна та своєчасна заміна моторної олії гарантує тривалу роботу силового агрегату. Залишається відкритим питання: як часто міняти?

Оптимальний інтервал заміни моторного масла вказано в інструкції з експлуатації автомобіля. У мануалі вказано дві різні цифри: штатна заміна та за умови експлуатації у несприятливому середовищі. Як правило, увагу звертають лише на перше значення.

Інтервал між замінами олії залежить від двигуна. Говорячи про середньостатистичні авто, то, як правило, йдеться про 12-15тис.км. За умови експлуатації з підвищеним навантаженням період заміни скорочується вдвічі – тобто до 7,5 тис.км.

Враховуючи умови експлуатації в Україні, які сміливо можна назвати підвищеним навантаженням, правильно мінятиме масло виходячи з рекомендацій для «несприятливих умов». Підвищене навантаження на силовий агрегат запуски при температурі -20 градусів за Цельсієм, короткочасні поїздки, їзда по грунтовці і т.д. Майже кожен автомобіль експлуатується за подібних умов. Тому правильно мінятиме масло частіше!

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!