Як правильно зберігати автомобільні шини?

Функціонал нових машин постійно збільшується, проте не всі опції виявляються потрібними. Опитування провели серед 90 тисяч автолюбителів.

0
100

Для деяких автолюбителів питання зберігання шин часто викликає здивування. Те, що до зміни сезонів доводиться змінювати і «взуття» транспортного засобу – це аксіома. Але де і як зберігати зняту гуму?

Рекомендації спеціалістів

  1. Приступаючи до зняття шин, важливо заздалегідь зробити їх маркування, відзначивши, де яка встановлена (наприклад: ЗП- задня права, ПЛ – передня ліва). Звичайно, орієнтуючись на висоту протектора, наступного сезону їх не заборонено і поміняти місцями.
  2. Зняту гуму необхідно звільнити від грязьових частинок, що забилися, піску або дрібного гравію.
  3. Місце для зберігання має бути темним та прохолодним. Небажано, щоб поблизу були ємності з маслами, соляркою або бензином. Випадкові краплі на гумі можуть частково та поступово руйнувати її поверхню.
  4. За бажання зберігати шини на дисках, колеса краще підвішувати йди складати «стопкою» одне на інше.
  5. А ось відокремлені від дисків шини одна на одну укладати не рекомендують. Оптимально для них – вертикальне зберігання. Також для мінімізації тиску на ту саму область, 1-2 рази на місяць не зайве обертати шини.

Успіхів!

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!