Автомеханіки розповіли, як відрізнити підроблену моторну оливу від оригіналу

Названо способи визначення оригінального моторного масла.

0
191

За словами дослідників, близько 25% всіх моторних масел на ринку нашої країни вважаються контрафактними. Фахівці пояснили, як можна відрізнити підроблену ТЗ від якісного оригіналу. Зовсім не всі автомобілісти в курсі, що моторне масло є одним з продуктів, що найбільш підробляються на світовому ринку.

При цьому часто-густо липові мастильні матеріали привозять на ринок з етикетками провідних брендів. Теж не можна сказати про тару, тому що скопіювати дизайн, колір і форму дуже складно: варто перед походом в магазин завантажити картинку фірмової упаковки, а ще вивчити справжність кришки, яка повинна мати пломби з вусиками, штрихкодами або логотипами.

Крім того, на фронтальній етикетці тари розміщуються унікальні QR-код. Його краще не сканувати програмою, а вручну перенести цифри, які прописані під штрих-кодом.

Ще один спосіб виявити підробку, це зважити олію. Зазначимо, що бюджетний лубрикант на мінеральній основі буде важчим за якісний оригінал приблизно на 50-100 грам, оскільки у складі є домішки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!