Як правильно зберігати автомобільні шини

0
138

Сезон заміни покришок у самому розпалі. Автомобілісти активно «перевзують» машини в зимові шини. Неактуальні шини відправляють на зберігання. Як правильно зберігати шини, розповіли експерти.

Зберігати шини потрібно за температури від 0 до +30 градусів Цельсія. Вологість у приміщенні має бути більше 60-80%. До покришок не повинні проникати прямі сонячні промені. Поруч із шинами не повинно бути хімічних речовин.

Перед відправкою на зберігання шини потрібно відмити від бруду та просушити. Якщо цього не зробити, то на поверхні покришок можуть утворитися мікротріщини.

Дуже зручно зберігати шини на дисках. Так усередину не потрапить бруд та конденсат. Покришка за період зберігання не деформується. Покришки на дисках зберігати вертикально не можна. Їх треба повісити. Також можна скласти комплект горизонтально, але кожні кілька місяців шини потрібно буде перевертати.

Покришки без дисків можна зберігати лише вертикально. Зберігання у підвішеному вигляді та горизонтальне зберігання призводять до деформації шин.

Не рекомендується розміщувати шини в пакетах для зберігання. У пакеті накопичуватиметься конденсат. Пакети потрібно використовувати лише для перевезення шин. Замінити пакети можна спеціальними чохлами.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!