Чому не можна зберігати документи від автомобіля в бардачку

0
2199

Багато водіїв зберігають документи від машини прямо в бардачку. Так часто буває в сім’ях, де один автомобіль на двох або машина часто передається іншому водієві. Документи в машині зручніше зберігати, оскільки це може призвести до негативних наслідків.

Наприклад, якщо автомобіль евакуюють, то знадобиться їхати на штрафстоянку отримувати допуск до своєї машини, щоб забрати звідти страхівку та посвідчення водія. Бувають такі ситуації, коли власник автомобіля не може отримати виплату за КАСКО, якщо машину викрадуть разом із документами. Тому розглянемо докладніше, чому краще не зберігати документи від машини в бардачку, а чи варто завжди носити їх із собою.

Зберігати документи прямо в машині досить зручно, тому що немає необхідності носити їх із собою, і можна звільнити місце в кишенях. До того ж, будинки їх можна випадково забути, через що доведеться повертатися. Машина має кілька комплектів ключів, які можуть бути, наприклад, у чоловіка і дружини. У такому разі немає необхідності передавати ключі з рук до рук, а документи вже будуть у машині.

Деякі автолюбителі зберігають права в автомобілі через те, що можуть забути, або бояться втратити. При цьому варто пам’ятати про те, що в автомобілі документи зберігати небезпечно, оскільки машину можуть разом із ними викрасти. Якщо власник автомобіля боїться, що документи у нього вкрадуть, коли він буде десь у торговому центрі або на вулиці, варто пам’ятати про те, що багато документів відновлюються.

Поліс страхівки взагалі нікому не потрібний, тому що без машини він марний. Зараз багато хто робить в електронному вигляді, тому він зберігається в телефоні, і можна його будь-якої миті роздрукувати. Тому краще носити документи від автомобіля з собою, оскільки навряд чи хтось захоче їх вкрасти.

Під час керування транспортним засобом у водіїв з собою повинні бути посвідчення водія, а також поліс ОСАЦВ в електронному або паперовому вигляді. Якщо інспектор зупинить водія, у якого не виявиться документів, то він може оштрафувати його. При цьому машину можуть евакуювати на штрафну стоянку, якщо не буде із собою документів на автомобіль. Також співробітники перевіряють автомобіль на можливість викрадення. У даному випадку водієві доведеться не тільки заплатити штраф за відсутність документів, але й компенсувати всі виплати з евакуації та зберігання автомобіля на штрафстоянці.

Також не рекомендується зберігати документи в бардачку автомобіля через те, що машину можуть евакуювати разом із ними. Тоді водієві доведеться їхати на штрафну стоянку, щоб отримати дозвіл на допуск до салону автомобіля. Після того, як він забере документи, потрібно буде їхати до того відділення, співробітник якого виписав постанову про евакуацію та отримати всі необхідні документи для того, щоб можна було забрати машину зі штрафстоянки. Потім доведеться знову їхати на штрафстоянку, щоб забрати там свій автомобіль.

При угоні автомобіля деякі страхові компанії можуть вимагати з водія обидва комплекти ключів, а також документи на авто. Оскільки документи залишалися в машині, автовласник не зможе їх надати, через що у виплаті за полісом КАСКО відмовить.

Також при угоні існує ймовірність, що зловмисник зможе проїхати повз посаду ДІБДР, навіть якщо його зупинять. У такому разі він матиме свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, щоб пред’явити його інспектору. Якщо власник автомобіля ще не подав заяву на розшук транспортного засобу, то за базами даних не висвічуватиметься інформація про те, що машина викрадена. Тоді зловмисник зможе проїхати далі. До того ж існують схеми, за якими оформляється договір купівлі-продажу. Також є ймовірність того, що ПТС буде підроблено. Тому краще зберігати паспорт транспортного засобу десь удома в надійному місці. Він не потрібний для перевірки, якщо водія зупинять співробітники поліції.

Якщо у водія автомобіля вкрали свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, то йому слід звернутися до відділення поліції, щоб отримати нове. Також знадобиться взяти з собою ПТС та паспорт, а також сплатити держмито. Саму заяву можна попередньо заповнити на сайті держпослуг, або вже у відділенні поліції. Якщо у водія вкрали посвідчення водія, то за отримання нового доведеться заплатити. При цьому може знадобитись медична довідка, якщо водій захоче зробити нові права.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!