Поради автоаматору: готуємося до зими

0
66

Ті власники автомобілів, у яких водійський стаж ще незначний, вважають за краще залишати свого «залізного коня» в гаражі на зимовий час, а самі пересуваються громадським транспортом.

Це зрозуміло, адже взимку їздити стає в рази складніше та небезпечніше. Але знаходяться водії, які не відмовляються від поїздок на машині навіть у цю пору року, але для цього їм необхідно підготувати свій улюблений транспортний засіб до зими.

Варто звернути увагу на кузов машини, тому що без антикорозійних робіт він за кілька років зіпсується.

Без сумніву, про необхідність зміни гуми знають усі водії, адже безпека – насамперед. Але далеко не всі правильно зберігають літню гуму, а дарма, адже це може заощадити автолюбителю час та гроші. Зберігати потрібно шини із ретельно вимитою гумою, крім того, її необхідно покрити спеціальним складом. У горизонтальному положенні можуть лежати разом чотири шини не більше. Крім того, вони повинні знаходитись на рівній поверхні. Також їх можна підвісити за диск. Вертикально зберігають шини без дисків.

Перед підготовкою до холодів варто оцінити стан електрики, змінити масло, долити гальмівну рідину до необхідної кількості та замінити масляний фільтр. Якщо власник авто має кошти, то йому варто відвезти машину в сервісний центр, де майстри ретельно перевірять готовність транспорту до зими. Також потрібно відрегулювати нагрівання сидінь та замінити рідину у бачку омивача на незамерзаючу.

Дуже важливо підготуватися до зими морально, адже в цю пору року водити дуже складно – дороги стають небезпечними через лід та сніг. Якщо водієві потрібна зупинка, потрібно шукати місце, вільне від снігу та льоду. Якщо таких місць немає, потрібно зупинитися на укатанном снігу. На обгін взимку вирішуватися не варто, краще запізнитися до призначеного часу, ніж ризикувати. Потрібно бути уважним, під’їжджаючи до мостів – у таких місцях крига з’являється швидше, ніж скрізь, а тане пізніше. На слизькій дорозі рухатись потрібно повільно та з постійною швидкістю, збільшуючи запас безпеки з усіх боків своєї машини.

Плавне керування автомобілем та дотримання ПДР забезпечать безпеку водія та пасажирів узимку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!