Автоексперт розповів, як правильно підготувати машину до зими

0
84

Починати підготовку транспортного засобу до зими необхідно вже восени.

Експерт Максим Рязанов розповів iReactor, як вірно підготувати автомобіль до зимового сезону. Експлуатація авто в зимовий період має свої особливості. Перш за все потрібно сказати про те, що доведеться поміняти манеру їзди: ніяких розгонів, обгонів, гальмувань, дотримуємося швидкісний режим і тримаємо дистанцію з йдуть попереду автомобілем.

Які ж проблеми можуть виникнути взимку? Ожеледь. Вже з середини осені на дорожньому покритті може виникати тонка скориночка льоду, і пересуватися на літній гумі стає просто небезпечно. Погана видимість. Світловий день стає коротшим, сльота на дорогах і заліплює скла і дзеркала сніг. Морози. впали температури впливають на в’язкість мастила, воно стає більш густим, внаслідок чого ускладнюється запуск силового агрегату.

Про що потрібно сказати ще? Наприклад, страждає і акумулятор, адже він відчуває максимальні навантаження все в зв’язку з тим же вимушеним посиленням віддачі тепла пристроєм. Ще скажімо про протиожеледних реагентах, покликаних позбавити дороги від криги, що допомагають з однією проблемою, проте створюють іншу, не менш неприємну – псують лакофарбове покриття машин.

Таким чином, обов’язковою процедурою при підготовці до зими є заміна гуми. Далі слід перевірити акумуляторну батарею. Потім дивимося систему охолодження і гальмівну систему, проводимо заміну гальмівної рідини і свічки запалювання.

Також обов’язково необхідно придбати зимовий аварійний комплект, який повинен бути в багажному відділенні в період морозів. До його складу увійдуть: домкрат і запасне колесо, ліхтар, прикурювача, набір з гайкових ключів і торцевих головок, пара плоскогубців, запасні запобіжники і манометр для шин.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!