Статті

Газ на авто як альтернатива бензину: плюси і мінуси установки ГБО

Share

Установка ГБО має на увазі значне зміна всієї конструкції автомобіля. Проте, багато автомобілістів наважуються на це, навіть не боячись втратити гарантію. І стимулом для них є істотна економія, якої можна досягти при використанні газу. Як показує практика, економія – це не міф, придуманий маркетологами, а чиста правда. Причому їздити на газу приблизно в два рази вигідніше, ніж на бензині. Все пояснюється високою і постійно зростаючою вартістю останнього. А ось ціна на газ протягом довгого часу залишається стабільною.

Примітно, що фінансова вигода – це навіть не єдину явну перевагу газу перед бензином. Розглянемо інші плюси цього палива.

Переваги газу

Насправді навіть вічно дорожчаючий бензин – це незначна проблема в порівнянні з тією глобальною катастрофою, яка може статися в найближчі два-три десятиліття, якщо автоконцерни будуть продовжувати випускати машини з бензиновими двигунами, а автолюбителі – купувати їх і роз’їжджати на них. Адже машин неминуче стає все більше, а, отже, атмосфера – все брудніша.

Якщо не брати до уваги електромобілі, експлуатація яких в нашій країні поки є вкрай скрутною, то машина, переобладнана під газ – це найбільш екологічно чистий транспортний засіб, який може розганятися до 100 км / год і більше.

Звичайно, газ не можна назвати абсолютно чистим. У ньому теж є шкідливі домішки, але в набагато менших кількостях в порівнянні з бензином.

А якщо навіть комусь із автовласників байдужий стан атмосфери і він стверджує: «Все це казки вчених; всі їздять, і я буду їздити », то варто звернути увагу на те, що через менший обсягу домішок в складі газ набагато повільніше забруднює мотор. У зв’язку з цим міняти масло доводиться рідше. А це знову-таки фінансова економія. І це вже нікому з автомобілістів не буде байдуже.

Недоліки

Проте, як би хороший газ не був, є у нього і явні недоліки перед бензином. Основний з них – внесення змін у конструкцію автомобіля. В результаті переобладнання зменшується потужність. Особливо це відчутно на малооб’ємних двигунах. Це пов’язано з тим, що у газу інше октанове число. І якщо ступінь стиснення залишається колишньою, то він горить повільніше і гірше. В якійсь мірі дану проблему вирішують ГБО останніх поколінь. Однак ступінь стиснення ніякої навіть найпотужнішої сучасною електронною системою поправлена бути не може.

Крім того, при запуску двигуна в холодну пору можуть з’явитися деякі проблеми. Машина погано заводиться при низькій температурі. Але це в основному відбувається через неправильну установку ГБО.

Багато автовласників, які перейшли з бензину на газ, також іноді скаржаться на те, що у них в салоні стало менше вільного простору. Адже балон з газом встановлюється в багажнику. Втім, якщо автомобіль досить місткий, це не стане такою вже великою проблемою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: ГБО

Останні записи

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024

Tesla Model Y залишається найпопулярнішою моделлю американської марки

Tesla Cybertruck став одним із найбільш значних запусків в автомобільній індустрії США минулого року, не…

02.05.2024