10 обов’язкових правил при покупці мотоцикла з пробігом

0
184

Купити мотоцикл або скутер з пробігом – не просте завдання. В інтернеті повно шахраїв, людей, що прагнуть позбутися від аварійного транспорту або просто збрехати про його стан. Команда Motozilla підготувала для вас чек-лист з 10-ти основних пунктів, щоб ви не помилилися з вибором.

1.Ціна

Якщо продавець пропонує товар в два рази дешевше, перед вами шахрай, який забере гроші і поїде з ними в захід, прихопивши з собою мотоцикл. Можливий варіант, що техніка в угоні, аварійному стані або без документів. Не вірте словами продавця, що «мотоцикл подарували», «стоїть без діла» і т.і.

2. Пробіг і перевірка на скручування

Якщо мотоцикл молодше 5 років, оптимальний межа до 25 тис. Км. При огляді мототранспорту зверніть увагу на підставку і поріжок, якщо вони стерті і поношені, а пробіг малий (10-15 тис.км), це показник скручування. Мати справу з продавцем, який намагається вас обдурити – погана ідея.

3. Обдивіться раму

Уважно огляньте раму на предмет слідів аргонової зварки. Також зверніть увагу на фарбу, якщо вона в тріщинах, значить мотоцикл перефарбовували. Це означає, що мотоцикл збирали знову після аварії. Зібраний і зварений заново мотоцикл ненадійний. Їздити на ньому небезпечно!

4. Заводскі номера на запчастинах

Перевірте тех. паспорт і звірте серійні номери деталей. «Не рідні» запчастини поганий знак! Вони поверніться ознаки попередніх аварій, відмовтеся від покупки.

5. Кастомайзинг

Наявність кастомізованих запчастин небезпечно. Найчастіше продавець не може відповідати за їх якість і міцність. Кастомізованих мотоцикл допустимо купувати тільки у профессіональнальних кастомайзеров з ліцензією і внесенням інформації в тих. паспорт.

6. Царапини на корпусі

Подряпини на корпусі – це нормально. Але! Якщо вони нерівні, з точками і щербинками, це означає, що мотоцикл багато їздив по гравію. Це може бути згубно для «начинки». Перед покупкою потрібно провести повну діагностику в сервісі.

7. Шукаємо приховані проблеми

Попросіть продавця не мити товар перед оглядом. Чистий мотоцикл виглядає красиво, але бруд і пил допоможе вам помітити на корпусі патьоки масла, гідравлічних і гальмівних рідин. Вони вірні ознаки тріщин і пошкоджень. Запитайте у продавця прямо про такі проблеми і підрахуйте, у скільки обійдуться нові запчастини на мотоцикл , щоб їх усунути.

8. Заведіть мотоцикл

Якщо ви чуєте неритмічні постукування, прослизання і будь-які звуки, яких бути не повинно, або вони здаються вам дивними – значить мотоцикл не в порядку.

9. Тест-драйв

На тест-драйві ви зможете помітити все, чого не помітили на парковці: перевірити перемикання передач, роботу газу, гальма, плавність ходу і т.і.

  1. Не ходіть один

Купівля мотоцикла – це довгоочікувана подія. «Віддавай гроші, бери і їдь!» – кричить ваше підсвідомість, розриваючись від щастя. Щоб не піддатися емоціям, вам потрібен неупереджена людина, який і допоможе не упустити попередні 9 пунктів.

Будьте уважні і обережні при виборі мотоцикла з пробігом. Не бійтеся задавати питання, навіть найбезглуздіші. Ну і найголовніше: Спочатку екіпірування, потім мотоцикл!

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!