Названо найпопулярніші зимові шини всіх класів

0
3734

Уже зовсім скоро остаточно настане холодний сезон, внаслідок якого переодягнутися доведеться не тільки людям, а й транспортним засобам, якими вони керують. Зрозуміло, що підготовка автомобіля до зими – це справа комплексна, але вибір зимової гуми є чи не найважливішим пунктом.

Портал “ТВОЯ МАШиНА” назвав декілька виробників автомобільних шин, які могли б зацікавити водіїв перед холодами.

Rosava Snowgard: направлені фрикційні шини

Непоганий протектор із стрілоподібним малюнком і широкими канавками для відведення вологи. При цьому звивисті 3D-ламелі забезпечують непогане зчеплення з дорожнім покриттям. Одним з найбільш помітних недоліків є підвищений шум під час їзди, який зазначає багато користувачів. Але це дрібниці.

Premiorri ViaMaggiore Z Plus: асиметричні фрикційні шини

Протектор цих шин володіє асиметричним малюнком і великими блоками-шашками, які забезпечують надійне зчеплення з дорогою. Також багатокомпонентна гумова суміш, до складу якої входять різні каучуки і силіки, робить ці шини дуже зносостійкими. Додатково до всього ці покришки випускають в досить великих розмірах і з високими індексами навантаження/швидкості: підійдуть на іномарки і сучасні SUV-кросовери.

Белшина ArtMotion Snow: спрямовані фрикційні шини

У цих шин малюнок протектора спрямований, а канавки для відводу води досить широкі. Також великі блоки і прорізи-ламелі забезпечують непогану стійкість і зчеплення з дорогою.

Непогана зимова гума, в якій оптимально співвідносяться ціна і якість

Nokian Nordman RS2: спрямовані фрикційні шини

Малюнок протектора цих шин спрямований. Блоки великі і володіють стріловидністю, а ламелі Z-подібні. Зараз більшість цих шин виготовляється на заводі в Росії. Виробництво в Фінляндії збереглося тільки для топових моделей шин і невеликого обсягу випуску.

Gislaved Nord Frost 200: асиметричні шиповані шини

Ці шини відрізняються від конкурентів наявністю спеціальної шиповки. При цьому вона не є звичайними круглими цвяхами-шипами. Замість них використовуються спеціальні зіркоподібні шипи. Вони забезпечують більш легку реалізацію тяги при розгоні, більш впевнене гальмування і стійкість при поворотах.

Hankook Winter I Cept iZ 2 W616: спрямовані фрикційні шини

Спрямований малюнок протектора, 3D-ламелі, особливий малюнок боковин для “прорізування” шару снігу, гумова суміш з додаванням силіки – кращі сучасні напрацювання шинного світу дозволяють даній покришці впевнено займати високі позиції в різних порівняльних тестах зимової гуми.

Зимові шини від лідерів ринку: коли гроші не головне

Michelin Alpin 6: спрямовані фрикційні шини

Ці шини демонструють кращі показники комфорту їзди. Вони ідеально підходять для м’яких європейських зим. Для цього покришка має спрямований стріловидний малюнок протектора, який ефективно відводить воду і талий сніг, а також пилоподібні ламелі – для поліпшення зчеплення з дорогою.

Також у Michelin Alpin 6 особливий двошаровий протектор, за рахунок якого, при сточуванні першого шару, відкриваються нові канавки для відводу вологи.

Continental Ice Contact 2: асиметричні шиповані шини

Завдяки асиметричному рисунку протектора і великим блокам-шашок, автомобіль, оснащений цією гумою, може “прорізати” навіть глибокий сніг. Особливі шипи мають додаткову канавку навколо місця їхньої установки, що дозволяє прибирати сніг і крижану крихту з місця контакту – так шип краще чіпляється за лід.

У цієї гуми особливий хімічний склад. Йому не страшні навіть дуже сильні морози. Шина завжди володіє потрібною еластичністю.

Goodyear Ultra Grip Ice 2: спрямовані фрикційні шини

Зимова покришка Goodyear Ultra GripIce 2 володіє безліччю своїх особливостей, які ставлять її в топ лідерів. Особливий V-подібний рисунок протектора з додатковими протилежними обертанню прорізами забезпечують дуже комфортну їзду. Також використовується особлива гумова кріо-адаптивна суміш, яка не боїться сильних морозів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!