Як правильно підготуватися автомобіль до зими?

0
39

Холода майже наступили по всій країні. Напередодні зимової холоднечі якраз саме час підготувати автомобіль до нових випробувань. Щоб сезон пройшов добре, є кілька порад, які обов’язково допоможуть власникам особистого транспорту.

Рекомендації

• Помити машину зовні і всередині. Це важливо зробити для того, щоб всі грубі її недоліки були, як на долоні. Потім з усім цим «добром» належить працювати.
• Якщо на кузові присутні місця голого металу або інші осередки руйнування, то краще постаратися їх усунути за допомогою ремонту. В іншому випадку, корозія може поширитися і посилитися за рахунок впливу реагентів з поверхні доріг.
• Провести огляд і перевірку всіх підсистем машини. Це двигун, КПП, шасі. А також «клімат». Добре, якщо все функціонує в штатному режимі. Як і в інших ситуаціях, несправності усунути.
• Якщо має бути проходження планового ТО, то виконати всі роботи до настання холодів. Це простіше, в першу чергу, власнику автомобіля. Коли заправлено «літній» моторне масло, то обов’язково змінити його на більш рідке, придатне по сезону. Це дозволить внутрянка двигуна працювати легше, без зайвих перевантажень навіть на старті.

Коли всі попередні маніпуляції вже закінчені, можна приступити до більш конкретним заходам, які дозволять користуватися машиною в будь-яких погодних умовах. Про них нижче.

Спецпідготовка

• Опрацювати дверні гумки господарським силіконовим спреєм (пастою). Не забути про кромки капота і багажника. Це потрібно для того, щоб метал не примерзали. Особливістю процедури є те, що гума перетвориться в мішок. Саму процедуру буде необхідно повторювати в міру висихання хімії.
• Придбати спеціальну підкапотну ковдру для утеплення мотора. Розмістити її належним чином. Це важливе поліпшення дозволить заощадити паливо і час в самих морозних регіонах країни. Силова установка буде остигати повільніше, що дуже важливо.
• Заправити якісну рідина для вікон і фар. Це потрібно робити хоча б за 2 тижні до оголошення холодів, щоб негода не застала зненацька. Не варто економити і купувати дешеві аналоги, вони можуть зіпсувати молдинги, гумки, декоративні вставки і навіть лакофарбове покриття автомобіля.
• Скласти набір з щіток, скребків і розморожувача. Упакувати все в органайзер або іншу зручну сумку. Закріпити поклажу в багажнику. Буде чудово, якщо вдасться купити весь скарб ще до настання зимового ажіотажу.
• За допомогою спеціальних мастил зволожити личинки дверних замків, навіть якщо машина оснащена сигналізацією. У разі, коли авто старе, і є замки примерзають, то зробити повну їх перегородку.

Це основні заходи, які допоможуть більшості автолюбителів пережити зиму. Для підвищення комфорту в дорозі можна придбати термопосуду для водія, в яку завжди зручно заправляти будь-які напої. Цей лайфхак дозволить не тільки заощадити, але і харчуватися здоровіше.

Буде корисно возити в багажному відділенні запасну ємність з омивачом. Це буде до речі, коли доведеться розморожувати скла або кузов автомобіля після сніжної ночі. Так буде набагато зручніше.

Використовуючи весь арсенал порад, тепер підготувати машину до зими стало простіше. Звичайно, завжди варто стежити за її фактичним станом в будь-яку погоду, і не запускати обслуговування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!