Фахівці дали рекомендації по вибору зимових шин

Час читання: < 1 хв.
0

Найважливіший критерій при покупці зимових шин – це тип і їх розмір. Розмір зимової гуми повинен відповідати рекомендації виробника машини. Не треба експериментувати і, наприклад, ставити на автомобіль завищені, занижені або завужені колеса, тому що це впливає на саму їзду і безпеку.

Важливо не забувати, що шина є єдиною частиною, що з’єднує машину з дорогою. І пляма контакту шини є дуже важливою областю, в зв’язку з цим до підбору і придбання зимових покришок необхідно підходити дуже уважно.

Якщо вести мову про тип зимових шин, то їх два: шиповані і нешиповані. Який з них купувати, залежить від того, де експлуатується автомобіль. У шипованих покришок є свої плюси і мінуси. Переваги їх у тому, що подібні шини мають краще зчеплення з дорогою, зокрема, на снігу і в ожеледь. Причому на відкритому асфальті зчеплення подібної гуми з дорогою буде трохи гірше, адже шипи починають по ній ковзати, пояснив фахівець.

У нешипованних зимових шинах також можна назвати переваги та недоліки. З плюсів: – подібні покришки менш гучні при русі по асфальту. Однак при цьому на льоду гальмівний шлях у подібних шин більший, ніж у шипованих.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!