Головна Статті Українцям розповіли, як правильно їздити на автомобілі восени

Українцям розповіли, як правильно їздити на автомобілі восени

0
626

Восени на дорогах може стати небезпечно через дощі, опале листя та різких перепадів температур. Також можуть завдати неприємностей і тумани. Такі умови ускладнюють їзду на автомобілях.

Як водіям правильно пересуватися восени, розповідає «РБК-Україна» з посиланням на ТСН.Авто.

Пересуватися на автомобілі восени під час падіння листя і дощів потрібно обережно і дотримуватися всіх правил безпеки.

Опале листя на дорозі можуть сильно погіршити зчеплення автомобіля з дорогою, тому такі ділянки дороги потрібно проїжджати дуже обережно, без високих швидкостей і різкого гальмування.

Під час дощу дорога стає слизькою, так як на проїжджій частині утворюється водяна плівка. Не можна в такі періоди здійснювати різкі маневри і екстрено гальмувати. Не варто й перевищувати швидкісні режими, а бажано – скидати швидкість до мінімуму. Гальмувати в таку погоду потрібно плавно і повільно.

Через різкі перепади температури теж можуть виникнути проблеми. Вночі температура може падати до 0 градусів, а вдень знову прогріватися до +20 градусів. Ночами через низьку температури і сильної вологості на дорогах може з’явитися дуже тонкий шар льоду, який побачити вельми складно.

Будьте обережні, коли виїжджаєте на автомобілі рано вранці і дотримуйтеся дистанції в потоці машин. На слизькій дорозі потрібно обов’язково дотримуватися цього правила, щоб встигнути загальмувати перед автомобілем, який їде попереду.

Як рекомендують експерти, не варто набирати швидкість на мокрому асфальті, а перед поворотом завжди потрібно сповільнюватися. Особливо варто бути обережними на сліпих ділянках дороги або в незнайомих місцях.

Щоб не втратити контроль над автомобілем, перед калюжею потрібно знизити швидкість – це допоможе колесам добре зчепитися з дорожнім покриттям при попаданні в воду.

Літню гуму на початку осені міняти необов’язково на зимову – в період дощів вона може бути зручна, так як в ній є спеціальні водовідвідні канали.

Пам’ятайте про те, що восени темніти на вулицях починає рано, а люди в цей час тільки повертаються додому і на вулицях може бути живе і хаотичний рух. Знижуйте швидкість до 50-60 км / на годину в таких районах містах.

Важливо! З 1 жовтня поза населеними пунктами потрібно буде їздити з увімкненими фарами. Варто дотримуватися цього правила і в містах під час дощу або туману. Так не тільки ви будете краще бачити дорогу, але і будете більш помітними для інших учасників дорожнього руху.

Перед виїздом з дому завжди перевіряйте прогноз погоди, щоб бути готовими до різкої зміни погодних умов.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.