Як довго можна їздити на одному комплекті шин

Деякі водії проїжджають в рік всього пару тисяч кілометрів.

0
122

Фахівці відзначають, що для літніх шин межа становить 1,6 міліметрів залишкової глибини протектора, а для зимових (або всесезонних) – 4 міліметри.

Сучасні літні покришки можуть проїхати від 40 000 до 70 000 км в залежності від манери водіння і характеристик машини. Даний пробіг на літніх шинах середньостатистичний водій авто проїжджає за 2-3 сезони. Також знос має на увазі не тільки зменшення глибини протектора. За мільйони циклів деформації порушуються міцність каркаса і його зчеплення з шарами гумової суміші. Словом, кожні 2-3 роки потрібно купувати новий комплект шин.

Деякі власники авто проїжджають в рік всього кілька тисяч кілометрів. Це не означає, що шини прослужать вам декілька десятків років. Як правило, експлуатаційний термін служби шин легкових авто становить п’ять років з моменту виготовлення.

Зимові шини «живуть» набагато менше. Вони практично завжди виходять з ладу по зносу бігової доріжки, адже протектор нової шини – це 7-8 міліметрів, а робочої висоти залишається всього лише 3-4 міліметри. Якщо гума шипована, то при такому зносі залишається зовсім небагато металевих елементів, і шина не забезпечить безпеку при їзді по зимовій дорозі. Також, не тільки шиповки, але і «липучки» при такому ступені зносу теж втрачають більшу частину своїх можливостей. Реальний ресурс зимових шин рідко перевищує 30 000 кілометрів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!