Статті

Назвали 8 способів викрадення авто і поради, як захистити машину

Share

На жаль, викрадення автомобілів – поширене явище. У той час як показник відсотка розкриття злочинів і повернення майна законним власникам в Україні – низький.

Це штовхає автомобілістів ретельно вибирати систему захисту транспорту і бути в курсі нових способів викрадення. За даними страхових компаній і МВС 2020 року «лідерами» серед викрадених машин стали такі марки: Toyota; Lexus; Hyundai; Kia; Mazda; Honda; BMW; Land Rover; Porsche; Audi.

Тому розглянемо найпоширеніші пастки, якими користуються шахраї, бажаючи викрасти автомобіль.

№1 – Використання кодграббера

В еру цифрових технологій грабіжники вдосконалюють пристосування для «роботи». Так, найпопулярніший гаджет – кодграббер, який перехоплює радіосигнал сигналізації і повторює його. Таким чином виходить зняти машину з охорони без шуму і зайвих клопотів. Для кодграббера впоратися зі слабкою і дешевою сигналізацією – справа кількох хвилин.

№2 – Вудка

Щоб викрасти автомобіль з системою Smart Key (безключовий доступ), зловмиснику знадобиться подовжувач штатного ключа (в народі «вудка») – підсилювач сигналу від картки-ключа. «Вудка» дозволяє ретранслювати сигнал від ключа на відстань до 2 км.

№3 – Глушилка

Глушилка – спеціальний девайс, який глушить сигнал автосигналізації. Водій думає, що в брелоку сіла батарея і закриває транспорт на ключ, тим самим залишає авто без цифрового захисту, а потім шахраї спритністю рук відкривають автомобіль і відганяють його у «відстійник».

Тому в перших трьох пунктах важливо встановити правильну автосигналізацію. Вважається, що діалоговий тип захисту автомобіля має найбільш ефективний показник. Ідея полягає в тому, що сигналізація багатоетапно розпізнає сигнали, що надходять від брелока. Також не завадить користуватися декількома системами проти викрадення. В ідеалі їх краще комбінувати.

№4 – Евакуатор

Нестандартний спосіб заволодіти чужою машиною. Трапляється нечасто і, як правило, використовується для машин преміум-класу. Схема примітивна: людина домовляється з евакуатором і платить йому подвійну ставку, розповідаючи легенду про те, що ключі і документи забула в салоні. Якщо на сигналізації не встановлено датчик нахилу і переміщення, то господар не відразу помітить пропажу, тому подбайте, щоб у сигналізації був датчик нахилу, а також датчик переміщення.

№5 – Груба сила

Часто злодії силою змушують власника авто віддати ключі. Це відбувається на підземних парковках або в слабоосвітлених зонах на вулиці.

№6 – Виманювання водія з салону

Бувають випадки, коли до бампера прив’язують бляшані банки. Водій в процесі руху чує неприємний звук, зупиняє транспорт і встає з-за керма, щоб перевірити у чому проблема. В цей час шахраї проникають в автомобіль і викрадають його.

№7 – Старий спосіб

Старі моделі автомобілів стають ласим шматочком для злодіїв, які здають їх на металобрухт. Процес викрадення банальний: розбити дзеркало, відключити сигналізацію (якщо вона взагалі є), зламати замок механічним способом. До речі, в Україні частіше викрадають недорогі і масові автомобілі для розбирання на запчастини.

№8 – Викрадення при продажі

Залишитися без машини можна, втративши пильність при продажі. Наприклад, ви віддаєте ключ псевдопокупцеві для тест-драйву, а людина їде на машині в невідомому напрямку. Також бувають випадки, коли ключі підміняють при огляді.

Убезпечити автомобіль і своє фінансове благополуччя можна ще одним перевіреним способом – купити поліс КАСКО. Цей вид автострахування покриває будь-які форс-мажори, які можуть статися з ТЗ в момент експлуатації та стоянки (в тому числі: відновлення після ДТП, викрадення, крадіжка, пожежа, падіння предметів на кузов і інше).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Пікапа BMW не буде. Але може з’явитися повноцінний позашляховик

BMW поставила хрест на ідеї пікапа. Старший віце-президент BMW з бренду та управління продуктами Бернд…

06.05.2024

Найнадійніші та ненадійніші автомобільні марки за версією європейців

Усі звикли до того, що більшість рейтингів надійності автомобілів публікується незалежними американськими аналітичними виданнями на…

06.05.2024

Новий Volkswagen Scirocco хочуть повернути до 2028 року

На початку 2024 року німецька автомобільна преса опублікувала чутки про плани керівництва Volkswagen повернути в…

06.05.2024

Hyundai відкладає запуск оновленої трирядної Creta

Hyundai відклала прем'єру оновленої Сreta із трьома рядами. Нещодавно на індійський ринок вийшла рестайлінгова Hyundai…

06.05.2024

Компанія Renault повністю розкрила оновлений кросовер Captur: подробиці про комплектації та вартість

У країнах Європи починається продаж оновленого Renault Captur 2024. Зокрема, в Іспанії його вже можна…

06.05.2024

Audi змінює курс: що чекає на шанувальників бренду

Гернот Делльнер, новий глава Audi , узяв на себе відповідальність за перезапуск марки і вже…

06.05.2024