Назвали способи як вберегти коробку передач від перегріву

Водіям радять дотримуватися правила «двох хвилин».

0
606

Способи охолодження АКПП підходять для всіх гідромеханічних коробок передач і воротарів, де обертання від двигуна до коробки передає гідротрансформатор. У них рідина від нагрівання втрачає свої властивості, а деталі швидко зношуються.

У спеку експерти радять водіям дотримуватися правила «двох хвилин». Якщо автомобіль стоїть в пробці довше, то коробку потрібно перевести в режим «Р», передає « За кермом ».

У спеку не потрібно відключати систему «старт-стоп». Хоча це перевантажує стартер і акумулятор, для трансмісії такий режим руху дуже хороший.

У пробці влітку, коли рух повільне, але постійне, можна перевести коробку в режим «L». В сучасних АКПП з можливістю вибору передач це положення «1». Те ж саме варто зробити і з варіатором.

У спекотну погоду не варто буксирувати інші авто або буксувати на місці. Такі режими і в прохолодну погоду перевантажують чутливі агрегати, а в спеку здатні просто знищити.

Крім того, дуже важливо стежити за рівнем робочої рідини в АКПП. При високій температурі виникають течі через будь-які нещільності, що потрібно компенсувати. Перегрів в поєднанні з нестачею рідини дуже часто призводить до поломки вузла.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!