Як правильно доглядати за автомобілем на мийці самообслуговування

0
311

На мийці самообслуговування крім економії грошей, водії можуть ретельно підходити до процесу і завчасно помічати будь-які утворення на кузові.

Мийки самообслуговування – альтернатива професійним станцій, проте, є свої нюанси. Експерти вивчивши особливості мойок, пропонує перевірену технологію, яка дозволить якісно помити автомобіль.

Як організована процедура

На перший погляд мийка самообслуговування мало чим відрізняється від звичайної – автомобільної в підготовлений бокс, який відділений від сусідніх стіною або щільною шторою. Водієві тут потрібно відразу оплатити час, щоб комплекс запрацював. Самомойці пропонують той же функціонал. Водії можуть розраховувати на первинну безконтактну мийку, обробку кузова миючими складами, мийку кузова з пістолета високого тиску, а також покриття кузова захисними компонентами і сушку.

Покрокова інструкція для водіїв

Якісно мити машину на подібних мийках нескладно, однак потрібно знати нюанси, які дозволять якісно відмити автомобіль, а також заощадити сили, час і гроші. Після оплати можна приступати до самого процесу. Оскільки мийка високого тиску видає від 140 до 200 бар, пістолет потрібно тримати двома руками, а сопло підносити не ближче 30-40 см від ЛКП. Інакше через необережність можна пошкодити фарбу або гумки ущільнювачів авто.

Чистка колісних дисків і арок

Колеса – один з найбрудніших елементів авто, на якому накопичується дорожній бруд, колодковим пил, частинки бітуму та інші відкладення. Щоб якісно їх відмити, краще додатково обробити безкислотними очисниками, і почистити щіткою. Якщо такої можливості немає, можна колеса попередньо обробити безконтактним шампунем і змити бруд напором води, не забуваючи про колісні арки. При первинній обробці кузова тільки шампунем диски в такому випадку потрібно пройти повторно – така мийка дозволить змити більшу частину бруду.

Мийка активною піною

Починати процедуру мийки кузова потрібно з нанесення на авто активної піни, яка витримується на машині 3-5 хвилин, не чекаючи підсихання. Оскільки влітку на автомобілях менше бруду, ніж в зимовий період, попередньо змочувати кузов водою не потрібно. Це тільки створить додаткову плівку, яка не дозволить шампуню працювати в повну силу. Однак якщо автомобіль довго був на сонці і встиг нагрітися, кузов треба охолодити. Інакше миючі склади будуть швидко висихати.

Якщо на передній частині авто багато слідів від мошок, рекомендуємо попередньо обробити поверхню спеціальним складом. Можна заздалегідь купити будь-який очищувач слідів комах, доступний на ринку, який дбайливо прибере навіть найскладніші забруднення. Однієї пляшки вистачить на весь літній сезон.

Змив піни

Змивати миючий склад потрібно в горизонтальному положенні. Низ дверей, бампера і капот краще проходити знизу вгору. Це дозволить не пропускати ділянки, а також краще відмити кузов: піна, сповзаючи з верхньої частини, буде домивати бруд. Важливо добре промити арки, пороги дверей і всі щілини, щоб видалити пісок. Якщо погано промити кузов піщинки можуть залишити подряпини при сушінні.

Друга фаза мийки

Після першої обробки кузова активним шампунем на автомобілі завжди залишається статична бруд: ті самі розлучення і біла «плівка», які проявляються на машині, якщо дати їй висохнути самостійно. Вона легко забирається мікрофіброва рушником. Однак при такій сушці є високий ризик подряпати ЛКП. Щоб цього уникнути, особливо на нових авто або полірованих машинах, покритих керамікою або воском, потрібно повторно нанести піну на кузов і розподілити її губкою з великими порами.

Ідеальний варіант : взяти з собою відро і ручний шампунь. Створити об’ємну піну допоможе мийка високого тиску. Одержаний склад потрібно рівномірно нанести на кузов губкою, уникаючи сильного натискання. Після досить змити залишки з автомобіля.

Оптимальний варіант : скористатися піною, яка призначена для першої фази, і повторити процедуру, описану вище. Безумовно, шампунь для першої фази і ручного миття відрізняються, проте на самомойках концентрат часто сильно розбавляється водою, тому він не завдасть шкоди ЛКП. Процедуру потрібно проводити в рукавичках.

Сушка машини

Незалежно від того, помили ви машину в одну або дві фази, сушка автомобіля нічим не відрізняється. За допомогою декількох мікрофібрових рушників протріть дверні отвори і кузов, уникаючи сильного натискання. Серветки для сушіння повинна легко ковзати по машині. Диски також потрібно протирати насухо серветкою, щоб запобігти появи нальоту і потьоків.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!