Експерт розповів, як визначити чи був автомобіль втоплений

0
196

Повені, що відбулися в Європі збільшують число машин-потопельників на ринку країни.

За даними експертів кількість автомобілів з розрахунком ремонтних робіт по страхової цього літа збільшилася на 3%. Фахівці порталу пов’язують це з випадками повеней. Власники змінюють постраждалі деталі, використовуючи компенсацію від страхової компанії, і позбавляються від автомобіля.

Перекупники, як правило, викуповують потонула машину і проводять хімчистку. Очистивши машину від мулу і бруду, міняють проводку і акумулятор (якщо він став непридатним). Потім автомобіль відправляється на вторинний ринок.

Однак в майбутньому покупця чекатимуть негативні наслідки – проблеми з електронікою (замикання, які в окремих випадках можуть призвести до пожежі) і псування кузова (машина яка тонула іржавіє завжди швидше).

  • Щоб визначити автомобіль, який пережив повінь, варто звернути увагу на ряд характерних моментів. Перший з них – низька ціна. Варто дізнатися, в якому регіоні була зареєстрована підозріла машина. Якщо виявиться, що вона з постраждалих регіонів, потрібно пошукати відповідні ознаки (мул, пісок, бруд, іржу) в наступних місцях:
  • в важкодоступних місцях багажного відділення;
  • під капотом;
  • під обшивкою підлоги;
  • в нішах.

Окислені електророхєми і затхлий запах в салоні теж говорять про те, що авто було затоплено. Про просушування сидінь можуть підказати болти, за зовнішнім виглядом яких можна судити, що їх недавно відкручували.

Якщо є всі ознаки автомобіля-утопленика, то від його покупки краще відмовитися, радять експерти.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!