Статті

Як купити вживаний автомобіль і не втратити гроші: поради від експертів

Share

Купівля вживаного автомобіля в Україні дуже популярна. Така машина коштує дешевше, можна підібрати будь – яку марку на смак і, якщо це перше авто – є сенс брати недорогу модель. Однак така покупка пов’язана з певними ризиками й деякі проблеми можуть влетіти новому господареві “в копієчку” в майбутньому, повідомляє РБК-Украина.

Вік авто і пробіг

Найоптимальніший вік для вживаної машини – 3-4 роки, Пробіг – від 30 до 40 тисяч кілометрів. Машина в такому стані коштує у два рази дешевше нової, але особливих капіталовкладень не вимагає. Більш старий автомобіль і з великим пробігом може бути більш зношений, а це потягне заміну деталей.

Стан авто

Дізнайтеся історію автомобіля – як його експлуатували, як проходили технічне обслуговування. Іноді п’ятирічна машина може бути, як нова за станом, а машина, якій всього два роки, експлуатувалася щодня і нещадно.

Запитуйте про все – заміна масла, коли і як міняли шини на зимові та літні, де була куплена, скільки було власників до вас, чи були аварії. З’ясуйте нюанси за документами – чи немає там проблем з правом власності.

Вивчіть ринок

Перед покупкою порівняйте ціни, дізнайтеся характеристики обраних моделей, поцікавтеся, скільки коштують запчастини, які відгуки у водіїв і що говорять про обрані моделі фахівці на СТО. Також варто чітко розуміти, для чого вам потрібна машина, куди й з ким ви будете на ній їздити.

Запасіться бюджетом

На старий автомобіль виділіть бюджет трохи більше, оскільки одна і та ж модель може коштувати у різних продавців по-різному. Обов’язково відкладіть суму на те, щоб переоформити машину, всі документи на неї, провести техобслуговування і замінити при необхідності деякі деталі.

Тест-драйв

Перед оформленням покупки проведіть обов’язково тест-драйв. Деякі проблеми не видно неозброєним поглядом і їх можуть не знайти навіть на СТО. А ось маневровність, як машина йде по різних дорогах, як вона паркується – все це можна перевірити тільки при тестовій поїздці.

Огляд на СТО

Цей пункт виконуйте обов’язково. Без огляду авто фахівцями, які повинні бути сторонніми та не мати контакту з продавцем, купувати машину не можна.

Будьте готові залишитися без покупки

Не поспішайте купувати машину, яка вам сподобалася, але з якихось параметрів не підходить. Або ви знайшли непоганий варіант, але вона дорожче. Стримайте емоції та не поспішайте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

З 1 травня водіям заборонено вимикати фари

Водії відіграють важливу роль у забезпеченні безпеки дорожнього руху, беручи на себе відповідальність за власну…

28.04.2024

Експерти виявили екологічну небезпеку від електричних автомобілів

За словами експерта, незважаючи на те, що електромобілі не виробляють викиди при експлуатації, процес їх…

28.04.2024

Аналітики: продажі електрокарів зростуть у 2024 році

Цього року очікується, що глобальний продаж електромобілів досягнуть 17 мільйонів одиниць, про це заявили в…

28.04.2024

Названі найбезпечніші марки авто у світі

Виробники авто постійно вдосконалюють технології, щоб зробити керування максимально безпечним. Зовнішній вигляд, ціна та комфорт…

28.04.2024

Bentley анонсувала новий лімітований спорткар

Влітку 2022 року, за дебютом відкритого спорткара Bentley Mulliner Bacalar, який відродив традицію виробництва ексклюзивних…

28.04.2024

У нового кросовера Kia Sorento 2024 виявлено небезпечні проблеми

У двох Kia Sorentos 2024 року випуску під час дилерського огляду було виявлено несправність гідропідсилювача…

28.04.2024