Назваер 10 проблем з японськими автомобілями, про які не прийнято говорити

0
127

Японські моделі авто відомі своєю надійністю і невеликою ціною, але все ж у них є недоліки.

Подушки безпеки Takata

Більше 100 млн машин по всьому були відправлені в сервіс через знайдений дефект японських подушок безпеки Takata. Головна проблеми полягає в балоні газогенератора, який при великій вологості і високій температурі з часом роздувався, а в разі спрацювання ейрбеги при ДТП зовсім вибухав. Подушка розкривалася дуже швидко, а металеві осколки балона розліталися по салону, при цьому калічачи або вбиваючи людей.

Іржа

Японські моделі початку 90-х років були найбільше схильні до іржі, в порівнянні з сучасними автомобілями. Місцеві компанія створювали тоді власні варіанти захисту від корозії, які в результаті перевірки виявилися не зовсім ефективними. Варто відзначити, що з тих пір в разі боротьби з іржею був зроблений великий прорив.

Індикатор Check Engine

У той момент, коли загоряється індикатор перевірки мотора японської машини, це може означати що завгодно: від перевищення швидкості більше 180 км / год до серйозних неполадок з двигуном. Іншими словами, він означає, що машина не працює належним чином.

Тріщини на приладовій панелі

За словами фахівців, тріщини є звичайною проблемою для японських авто, якщо тільки вони не перебувають тривалий час в гаражі. В результаті впливу прямих сонячних променів пластик торпедо стає крихким і на ньому утворюються тріщини.

«Цвіркуни» в салоні

Через якийсь час в салоні виникають сторонні поскрипування, найбільше при їзді по нерівній дорозі. Найчастіше неприємні звуки спровоковані вібрацією двох сусідніх внутрішніх частин одна відносно одної. Так, пластикові деталі оздоблення труться, поскрипують і сильно дратують водія.

Падіння рівня масла в двигуні

Гума має таку властивість, як стискатися в разі нагрівання. Різні ущільнювачі в агрегаті часто виготовляються саме з гуми. У зв’язку з цим автовласники постійно змінюють ці деталі.

Гальмівні шланги

Гальмівні трубки та шланги виробники називають «вічними». Відомо, що шланги роблять з різних синтетичних каучуків. Крім вимог до пластичності і здатності витримати тиск, вони також повинні мати гарну теплостійкість, так як найчастіше примикають до супорта і піддаються великим температур.

Оздоблення салону

Через вплив сонячних променів оббивка крісел в машині і пластикові панелі обробки через-який час вицвітають. Незважаючи на те, що це дрібниця, якщо порівнювати з іншими проблемами, але все ж бляклий салон може неабияк зіпсувати задоволення від водіння.

Система охолодження

Згодом в машині з’являються проблеми в системі охолодження, наприклад, засмічення радіатора, несправний термостат або вентилятор охолодження.

Тісний салон

Більшість японських моделей прозвали «екобоксами». Вони були розроблені для того, щоб перевозити людей з пункту А в пункт Б. Ні більше, ні менше. З цієї причини компактні розміри «екобоксов» доставляють багато неприємностей високим людям.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!