Автоексперти розповіли, чим небезпечні сонцезахисні екрани в автомобілі

0
578

Фахівці розповіли, чому сонцезахисні екрани можуть бути небезпечні в автомобілі.

Світловідбиваючі екрани представляють собою невелику панель, на яку нанесений матеріал, що відображає сонячні промені.

Багато автолюбителів намагаються захистити свої машини за допомогою цих аксесуарів, але фахівці розповіли, чому до них варто ставитися обережно. Такі екрани кріпляться на скло за допомогою присосок і особливо небезпечно, коли на склі є тріщини.

При попаданні відбитого світла на такі вади останні перетворюються буквально в збільшувальне скло, або за певних умов ці «лупи» можуть направити світло на елементи обшивки та спровокувати пожежу. Такий результат малоймовірний, але все ж можливий.

Якщо ж хочеться повністю захистити автомобіль від сонця, то його слід зберігати в гаражі, але через брак останнього багато хто воліє купувати захисний чохол для авто. Фахівці відзначають, що важливо придбати правильну модель, а найкращим варіантом буде чохол, що прикриває тільки засклену частину машини і дах.

Вся справа в тому, що чохли, що покривають весь кузов автомобіля, можуть буквально перетворювати його в парник. Додамо, що ефект запотівання можуть запобігти штатні рейлінги або багажник на даху. Саморобні чохли з брезенту часто дуже жорсткі і можуть пошкодити фарбу автомобіля. Фахівці радять вибирати чохли світлих відтінків, щоб зменшити тяжіння ультрафіолетових променів.

Багато також встановлюють знімну тонування. Такі панелі вирізаються за шаблоном і вставляються в зазори між стеклами і панелями. З подібними аксесуарами їздити не рекомендується, а ось залишити машину на довгу парковку на спеці – то що потрібно.

Для більш ефективної боротьби зі спекою можна використовувати компактні сонцезахисні шторки, які можуть бути як тканинними, так і полімерними. Такі аксесуари кріпляться на бічні стекла за допомогою присосок. Такий захист навіть не потрібно знімати під час їзди, але варто звернути увагу на те, що вони знижують бічний огляд.

Боротися з сонячними променями можна за допомогою автохімії. На ринку представлені різні види поліролі, які наносяться на пластикові, шкіряні і вінілові елементи салону, створюючи захисний шар від ультрафіолету.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!