Статті

Не дати себе обдурити: п’ять грубих помилок при купівлі вживаного ав автомобіля

Share

У непростих фінансових умовах багато хто воліє новим автомобілям старі. Більш того, експерти прогнозують дефіцит машин на вторинному ринку через зростаючого попиту.

Як купити авто, яке прослужить довгий час і які помилки найчастіше роблять покупці старих машин, порталу Tarantas.news розповіли експерти.

Нехтування діагностикою

Придбання без перевірки технічно складного дорогого товару, яким користувалися раніше – не дуже розумний крок. Іноді продавець може відмовляти від проведення діагностики, але навіть якщо ви купуєте машину у друга або родича, завжди краще перевірити ТЗ. Це збереже хороші відносини і вбереже вас від ризиків.

Зовнішній огляд автомобіля на вулиці не дозволить дати об’єктивної оцінки технічного стану транспортного засобу. З цією метою фахівці рекомендують звернутися в перевірений сервіс, де в подальшому ви плануєте обслуговувати куплений автомобіль.

Емоції

Кузов блищить, фари виблискують, салон авто пахне свіжістю. Автомобіль, за яким так доглядали, повинен бути бездоганний і в технічному відношенні. Проте, привести зовнішній вигляд машини в порядок коштує не так дорого, як усунути технічні дефекти. Тому рекомендується взяти на огляд фахівця, який зможе помітити можливі дефекти, що ховаються всередині автомобіля.

Довіра “преміуму”

Сучасні автомобілі преміум-класу влаштовані складніше, ніж елітні машини попередніх поколінь, тому їх дорожче і клопітно обслуговувати і ремонтувати. Якщо плануєте придбати старий авто представницького класу, готуйтеся до відповідних витрат на його обслуговування.

Помилки при перевірці документів

Велика ймовірність при придбанні автомобіля на вторинному ринку зіткнутися з шахраями. В першу чергу слід звернути увагу на неадекватну ціну щодо ринку і невідповідності в довіреності, якщо продавець не є власником. Уважно перевіряйте всі документи – паспортні дані продавця, зміст договору купівлі-продажу, паспорт ТЗ, відповідність його змісту характеристикам машини. Пробийте машину по базах: чи не числиться вона в угоні, чи не знаходиться в заставі, крім того, не зайвим буде перевірити законослухняність власника.

Не враховуються витрати на обслуговування

Не витрачайте на покупку автомобіля всі кошти – гроші можуть вам знадобитися вже найближчим часом. Навіть на не самих старих машинах з невеликим пробігом доводиться іноді ремонтувати підвіску, купувати комплект покришок. Іноді транспортний засіб продають перед великим дорогим ТО, яке обійдеться новому власникові в кілька десятків тисяч. Все це необхідно враховувати при покупці авто і закладати в бюджет першого року володіння машиною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Opel Mokka став гібридом і не шокував ціною

Кросовер Opel Mokka вийшов на ринок у новій версії під назвою 1.2 Turbo Hybrid eDTC.…

03.05.2024

У ЄС заявили про необхідність збільшити кількість зарядних станцій для досягнення кліматичних цілей

Асоціація автовиробників Європи (ACEA) порушує тривогу щодо нестачі загальнодоступних зарядних станцій для електромобілів у Євросоюзі.…

03.05.2024

Новий Mercedes G-Class 580 тепер можна купити лише за 30 доларів

Близько тижня тому компанія Mercedes-Benz представила новий G580. Позашляховик отримав електричну технологію EQ і незабаром…

03.05.2024

Історія та спадщина: Огляд розвитку бренду Volkswagen та його впливу на автомобільну індустрію

Витоки і Початок Подорожі: Огляд становлення та розвитку бренду Volkswagen з моменту його заснування в…

03.05.2024

Audi розповіла про новинки, заплановані на 2024 рік

У керівництві Audi впевнені, що на компанію чекає важкий рік. Причини звучать банально – проблеми…

03.05.2024

Ferrari 12 Cilindri: наступник 812 Superfast з атмосферним мотором

У модельному ряду Ferrari поповнення представлений суперкар 12Cilindri, який замінить 812 Superfast і буде таким…

03.05.2024