Статті

Назвали 7 помилок, які можуть вбити автомобіль з АКП

Share

Відкриває список схильність до екстремального водіння. Для більшості автомобілістів такий стиль водіння здається чимось «крутим», але в дійсності це призводить до перевантажень конструкційних вузлів і нерідко стає причиною поломки. Зустрічається поряд з цим перегрів трансмісії стає причиною деградації технічної рідини, а пластикові деталі, включаючи частини підшипників, просто руйнуються. Використання прийомів екстремального водіння допустимо тільки на спеціальному транспорті, вузли якого адаптовані під відповідні навантаження. Це повинні бути авто з механічною трансмісією або «роботом», для яких спортивні зчеплення замінили гідротрансформатор.

Крім того, на таких машинах вкрай небажано буксувати або намагатися витягати зі снігу інший автомобіль – в коробках бюджетних моделей немає додаткового охолодження і через перегрів вони дуже швидко йдуть в аварійний режим. Часте повторення таких дій викликає поломку фрикціонів і гідроблока.

Також не можна запускати мотор «з штовхача» на автомобілях з «автоматом» – це призводить до внутрішніх пошкоджень. Причому найчастіше автовиробники забороняють буксирувати машини на будь-які відстані, тому в разі виходу з ладу краще викликати евакуатор. Також видання нагадує про необхідність раз в три роки чистити радіатор охолодження трансмісії на тих автомобілях, де він встановлений.

Ну і останнє, але не менш важливе – треба частіше користуватися ручником. У машинах з АКПП є режим «паркінг», але при стоянці на ухилі на трансмісію доводиться занадто велике навантаження. У гіршому випадку ламається трос приводу коробки, після чого стає неможливим перевести АКП в режим «Драйв».

Ще одна часта помилка полягає в схильності водіїв рушати з місця без попереднього прогріву рідини трансмісії. У літній сезон починати рух можна відразу, проте перші кілометри потрібно долати виключно в спокійному темпі, поки температура в КПП не підвищиться до 50-90 ° С. Перегрів і вихід за ці рамки також небезпечний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: АКП

Останні записи

Ford презентував оновлену версію кросовера Equator Sport

Спільне підприємство Jiangling Ford представило модернізовану версію доступного кросовера Equator Sport для Китаю. Детальніше Габарити…

04.10.2024

Skoda представила версію Karoq 2025 з оновленим дизайном

Представлено новий кросовер Skoda Karoq 2025 модельного року, який буде доступний у двох версіях за…

04.10.2024

Peugeot представив вражаючий електромобіль із великим запасом ходу

Лінійка Peugeot 408 поповнилася електричною версією. Стильний крос-фастбек вже доступний для попереднього замовлення, а офіційна…

04.10.2024

BMW XM став найменш популярним авто бренду

BMW XM стикається з викликами з моменту початку виробництва в грудні 2022 року, і продажі…

03.10.2024

Skoda озвучила ціни на електричний кросовер Elroq

Новий повністю електричний Skoda Elroq став справжнім сюрпризом на ринку його ціна виявилася практично рівною…

03.10.2024

Експерти назвали головні помилки, яких не можна допускати у заторах

Опинившись у заторі, водій повинен залишатися уважним і уникати дій, що підвищують ризик аварії. Перш…

03.10.2024