Сучасні системи, які шкодять двигуну авто

0
104

Експерти розповіли, що деякі сучасні системи автомобіля можуть пошкодити силову установку. Про проблеми, які можуть виникнути, розповімо в цьому матеріалі.

Система вприскування палива, найчастіше налаштована під теплий клімат. Мотор працюватиме з нею і на «холодну». Для теплих європейських зим це підходить, але для сильних заморозків – немає. Двигун буде працювати з підвищеним навантаженням на всі вузли. Це зробить негативний вплив на ресурс агрегату.

Система «старт-стоп» також є проблемною. Ця система дозволяє заощаджувати не так багато палива, але збільшує число пусків двигуна в кілька разів. Як результат: підвищений знос силового агрегату.

Каталітичний нейтралізатор призначений для зменшення шкідливих викидів в атмосферу. Але з плином часу вузол поступово руйнується, через погану якість палива. При цьому дрібні частинки каталізатора можуть потрапити в двигун і пошкодити його.

Турбіна двигуна надає динаміки і зменшує витрату палива, в порівнянні з атмосферником. Але під час роботи турбіна може грітися до 1000 градусів, що призводить до зростання споживання масла. Також варто пам’ятати, що через високу навантаження турбіна рідко служить більше 100тис.км.

Джерело:  avtodream

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!